AGF-direktør om Ceres Park: Konstruktionen er én stor fejl

AGF’s direktør er så utilfreds med hjemmebanen, Ceres Park, at han inviterer byens politikere til at se en kamp fra familietribunen. De holder ikke fem minutter, fordi det er så koldt, siger han.

Artiklens øverste billede
Tilskuerne er ikke beskyttet imod vind og regn på Ceres Park, påpeger klubbens direktør. Arkivfoto: Polfoto

AGF har længe ønsket sig et nyt fodboldstadion.

Nu skærper klubbens direktør, Jacob Nielsen, retorikken i forhold til den nuværende hjemmebane, Ceres Park.

Han hæfter sig ved løbebanerne og ved den åbne konstruktion, der gør det til en meget kold oplevelse at se fodbold, når det ikke er sommer.

»Dette stadion egner sig på ingen måde til fodbold. De børn, der dukker op til vinterkampene, kommer i skitøj fra top til tå eller i flyverdragter, fordi ellers ved forældrene godt, at de ikke kommer i skole de næste fire-fem dage,« siger Jacob Nielsen.

Mens man i Aarhus igennem de seneste 5-10 år har drøftet, om der skal bygges et nyt stadion, hvor det skal ligge, og hvem der skal betale for det, har Silkeborg sat handling bag ordene. Klubben har allerede haft rejsegilde på det nye stadion, Jysk Park.

Aarhus Kommune ejer Ceres Park, og det er uvist, hvad der skal ske. Status i øjeblikket er, at byrådet inden jul skal tage stilling til et forslag fra De Konservative om at sælge stadion og lade køberen opføre et nyt for egne midler. Der er dog ikke fundet en mulig køber. AGF har meddelt, at den gerne vil medfinansiere et nyt stadion, men den afviser at kunne løfte opgaven alene. Desuden er der en uafklaret situation i forhold til byens atletikudøvere, der også benytter stadion i dag.

Invitation til politikere

Jacob Nielsen håber, at der snart sker noget. Og for at sætte skub i processen vil han gerne invitere byens politikere til fodbold.

»Jeg vil gerne invitere samtlige byrådspolitikere til at overvære vores kamp imod Lyngby (den 29. nov., red.) eller FCK (den 11. dec., red.) på familietribunen med forplejning. De holder ikke fem minutter, fordi de fryser så meget. Fodbold er en oplevelsesøkonomi, men det er så koldt på dette stadion, at oplevelsen bliver ødelagt. Hele konstruktionen er én stor fejl,« siger Jacob Nielsen.

Men hvorfor bygge et nyt stadion med de resultater, I leverer?

 

»Skal der sportslig succes til, før nogle vil bygge et nyt stadion, eller skal man have et nyt stadion for at få sportslig succes? Jeg mener sagtens, at man kan gøre begge dele. Jeg har efterspurgt det, både da det gik skidt i 1. division, og da vi var i pokalfinalen. Vi behøver ikke have sportslig succes for at bygge et nyt stadion. I Silkeborg har byen bestemt sig for at bygge et, fordi det gamle var forældet. Vi har den samme situation i Aarhus,« siger Jacob Nielsen.

Kulturrådmanden i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad (R), kan godt forstå, at AGF-direktøren er utilfreds med de nuværende forhold.

»Jeg er godt bekendt med forholdene på den side af tribunen. Der er brug for et nyt stadion, og jeg er selv kommet med flere forslag, men den politiske vilje har endnu ikke været til stede. Jeg vil gerne opfordre hele byrådet til at stå sammen om denne sag, så vi kan finde en løsning i Aarhus,« siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.