Nu skal Pernille Blume og co. svømme rundt i færre pengesedler

Team Danmark har skåret markant i støtten til dansk elitesvømning i 2022.

Artiklens øverste billede
Pernille Blume vandt i sommer OL-bronze i 50 meter fri. Foto: Jens Dresling

Forandring må efterhånden være et hverdagsord i Dansk Svømmeunion.

Posterne som bestyrelsesformand, direktør og sportschef er alle blevet besat af nye folk inden for det seneste år, ligesom et nyt kuld af talenter skal forsøge at tage over efter svømmesportens største navn, Jeanette Ottesen, der i sommer indstillede sin aktive karriere.

Nu skal forbundet også forholde sig til en medaljejagt for færre midler end tidligere.

Mens Team Danmark har øget sin økonomiske støtte til bl.a. dansk cykling, kano og kajak, har eliteidrætsinstitutionen revet 740.000 kr. ud af svømmeunionens budget for 2022, viser Team Danmarks økonomiske oversigt.

Trods nedskæringen vil Dansk Svømmeunion i det kommende år stadig modtage 5,8 mio. kr., men svømmeunionen er med afstand det specialforbund, der har fået det største indhug i støttekronerne.

»Alle forbund vil gerne have mere i støtte, og flere ressourcer giver større forudsætninger for gode resultater, men støttekronerne afspejler virkeligheden,« forklarer Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen.

»Dansk svømning leverer ikke resultater som for to-tre år siden, en del svømmere er stoppet, og et nyt generationsskifte er i gang. Der skal bygges op igen. Det er ærgerligt, at vi er i en periode, hvor der ikke leveres det, vi er vant til, men vi ser mange talenter i kulissen, som over tid skal gøres klar. Vi tror stadig på svømmesporten. Ellers havde vi slet ikke givet støtte.«

Dansk Svømmeunion ønsker på nuværende tidspunkt ikke at udtale sig om støttekronerne, da forhandlingerne endnu ikke er færdigafsluttede, lyder det.

I alt støtter Team Danmark de 24 specialforbund med knap 85 mio. kr. til elitearbejdet, hvilket ligger på niveau med 2021. Mens tennis er tilbage som et af de forbund, der får støtte, er bueskydning røget ud og får dermed ingen støtte næste år. I 2021 fik bueskytterne 800.000 kr.

Ansøgninger om støtte til Dansk Skøjte Union (speedskating) og Dansk Curling Forbund vil blive behandlet efter vinter-OL.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen