Team Danmark belønner cykling med flere støttekroner

Team Danmark belønner dansk cykling med flere støttekroner, mens svømningen får mindre end i 2021.

Dansk cykling bliver belønnet for en stribe gode resultater og et markant potentiale fremadrettet.

Team Danmark øger således sin støtte til Danmarks Cykle Union (DCU) med 850.000 kroner i 2022 i forhold til i 2021 - fra cirka 6,55 til 7,4 millioner kroner.

- I den forgangne periode har cyklingen leveret resultater som retfærdiggør stigningen. Stort set alt, hvad de rører ved, bliver til noget, siger Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen.

De ekstra midler er ikke øremærket noget specielt.

- Det er en samlet pulje, og vi vurderer sammen med forbundet, hvordan midlerne bedst bliver fordelt. Elitechefen har den sportsfaglige kompetence, og den lytter vi selvfølgelig meget til, siger Christensen.

I DCU glæder elitechef Morten Bennekou sig over den øgede støtte.

- Det er ikke en fordobling, men i procent gør det en betydelig forskel. Vi kan i en vis grad skrue op for eksempel ansættelsesforhold og aktiviteter, og det kan vi rigtigt godt bruge.

- Vi har lavet gode resultater i en årrække, men vi kan sagtens pege på flere steder, hvor vi kan gøre det endnu bedre. Og det kræver som regel flere ressourcer.

- Det er ingen hemmelighed, at Team Danmarks støtte udgør en betydelig andel af vores budget: Uden Team Danmarks støtte er der ingen elitesatsning i Danmarks Cykle Union - og formentligt ikke i ret mange forbund, siger Bennekou.

DCU vil bruge de ekstra midler på forbedringer i alle sine fire olympiske discipliner - landevejscykling, banecykling, BMX og mountainbike, fastslår Bennekou uden at blive konkret.

Han bekræfter dog, at unionen modsat i 2021 stiller med herrer i linjeløbet ved EM.

- Ja, vi stiller med både herre- og dameelite i både linjeløb og enkeltstart, så det er et meget godt eksempel på et sted, hvor vi bruger nogle af midlerne.

Modsat cyklingen bliver Team Danmarks støtte til Dansk Svømmeunion reduceret med 740.000 kroner - fra cirka 6,55 til 5,8 millioner kroner.

- Svømningens virkelighed lige nu bliver afspejlet i økonomien. De er ikke helt samme sted som for to-tre år siden. De er i gang med at bygge op, og det får konsekvenser for økonomien.

- De ville selvfølgelig gerne have mere, men har også forståelse for, at de skal have tid til at bygge noget nyt op, siger Lars Balle Christensen.

Der er generelt ikke sket store revolutioner fra 2021 til 2022, bortset fra at budskydning ikke længere får Team Danmark-støtte, bueskytterne fik i 2021 800.000 kroner.

Støtten forbliver samlet set på cirka 85 millioner kroner til de 24 specialforbund.

- Vi har den samme sum penge at uddele som i de seneste mange år, og kriterierne for at modtage støtten afviger heller ikke voldsomt fra tidligere.

- Resultatmæssigt og retrospektivt ligger vi på det niveau, som vi normalt ligger på. Derfor sker der heller ikke de store justeringer.

- Vilkårene er stort set de samme, og ingen af forbundene sprænger rammen - hverken den ene eller anden vej - og det afspejler sig i økonomien, konstaterer Team Danmarks sportsdirektør.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.