Baneholdet lever fint i rollen som guldfavorit ved OL

Det danske hold i banecykling accepterer at være favorit ved OL efter tre verdensrekorder i 2020.

Artiklens øverste billede
Det danske hold i holdforfølgelsesløb vandt senest VM-guld i Berlin i 2020. Her satte holdet tre verdensrekorder på to dage. - Foto: Odd Andersen/Ritzau Scanpix.

Det er de færreste danske OL-deltagere, der er kommet til Tokyo med så tung en bagage med optimisme som 4000-meterholdet i banecykling.

Siden den danske kvartet satte tre verdensrekorder på to dage ved VM sidste år, har landstræner Casper Jørgensens tropper været udskreget som oplagt guldfavorit ved legene i Tokyo.

Men de opskruede forventninger generer ikke de danske ryttere, inden de mandag for første gang indtager velodromen uden for Tokyo.

- Det er meget anderledes at komme til OL som en af de store favoritter. Sådan har det ikke været de første to gange, vi har været til OL, siger Lasse Norman Hansen.

- Men jeg føler det egentlig ikke som et pres, for hele mentaliteten i gruppen er anderledes. Jeg føler, at vi tør sætte næsen op efter et stort resultat, siger han.

Rasmus Lund er eneste nye ansigt på holdet i forhold til den kvartet, der vandt bronze i samme disciplin ved OL i Rio de Janeiro i 2016.

Dengang var både Frederik Rodenberg og Niklas Larsen ganske unge. Nu er de fem år ældre og mere erfarne, og Rodenberg er heller ikke en mand, der løber skrigende væk ved synet af et favoritstempel.

- Vi har ikke gjort noget anderledes op til OL, end vi plejer. Det er altid sjovt at være favorit, men i den sidste ende ændrer det jo ikke noget.

- Vi kører hverken hurtigere eller langsommere af den grund. Vi har den tilgang, vi altid har, og det er at køre det hurtigste, vi kan, lyder det fra Frederik Rodenberg.

4000 meter holdforfølgelsesløb begynder mandag med kvalifikationsrunden. Her skal Danmark køre i en af de fire hurtigste tider for at bevare chancen for at køre om guld ved legene.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.