Overblik over danskernes præstationer i Vueltaen: Fredag kan sejren komme

Nogle af danskerne har markeret sig stærkt, mens andre har skuffet under Vuelta a Espana, der bliver afgjort i løbet af de næste tre dage.

Artiklens øverste billede
Magnus Cort efter sejren på 21. etape i Vuelta a Espana 2016. En bedrift, som han stadig kan nå at gentage i år. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP

Det er ved at være sidste chance. I første omgang måtte Magnus Cort nøjes med en syvendeplads, da Jasper Philipsen fra UAE-holdet vandt spurten efter en hektisk afslutning i den iskolde regn på 15. etape i Vuelta a Espana.

Anderledes roligt var der blandt favoritterne, hvor Primoz Roglic bevarede førertrøjen foran Richard Carapaz.

Fredag er Magnus Cort igen blandt outsiderne på den kuperede etape, der også kan blive vundet af bl.a. Michael Valgren.

Dagen efter kommer klassementsrytterne i fokus på den afgørende bjergetape inden paradekørslen ind mod Madrid på søndag.

Magnus Cort har tidligere snydt sprinterne på den afsluttende etape og kan stadig nå at sætte sit præg på sæsonens sidste store løb, hvor danskerne ellers mest vil blive husket for et par uheldige situationer og nogle opløftende præstationer.

Magnus Cort (EF Education First)

Formen indikerer, at Magnus Cort kan levere et topresultat i hvert fald hvis han får lov. Holdkammeraten Hugh Carthy ligger nummer tre med under et minut op til førstepladsen i klassementet, og derfor har holdet fuld fokus på at beskytte ham.

Det kan gå ud over chancerne for den 27-årige dansker, der ellers har rejst sig efter at være blevet testet positiv for coronavirus i september.

Tre gange er Magnus Cort endt i top-10 under en af årets Vuelta-etaper, ligesom han har slæbt sig over nogle af de hårdeste stigninger sammen med klassementsfolkene.

Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick Step)

Michael Mørkøv kører sin 12. Grand Tour under årets Vuelta a Espana. Foto: Tim Kildeborg Jensen


Det begyndte planmæssigt for den 35-årige leadout-man, der hjalp Sam Bennett frem til sejren på 4. etape.

Der er ikke mange flade etaper i løbet, og derfor er det endnu vigtigere for sprinterne at slå til på dem, der er. Det så atter ud til at lykkes på 9. etape, indtil Sam Bennett blev deklasseret for at have skubbet til en modstander.

Torsdag endte Michael Mørkøv som nummer 10 og viste god form, inden han kan få en hovedrolle i den forventede massespurt på søndag.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

Jonas Vingegaard har kørt for Jumbo-Visma siden 2019, da han ankom fra ColoQuick. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix


Jonas Vingegaard har fået sit internationale gennembrud i sin første Grand Tour. Den 23-årige dansker har haft en låst opgave som hjælper for Primoz Roglic, der er blevet udført til perfektion. Under flere af bjergetaperne har danskeren i favoritfeltet sat et tempo, som kun de største stjerner har kunnet følge.

Præstationerne har også vist, at danskeren har evnerne til at køre sin egen chance i en Grand Tour på et tidspunkt.

Michael Valgren (NTT)

Den danske cykelrytter Michael Valgren har endnu ikke vundet et løb for Team NTT. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix


Der er blevet talt meget om sejrstørken for Michael Valgren, der ikke har vundet noget siden Amstel Gold Race-triumfen i 2018.

Indimellem har den 28-årige thybo vist sit potentiale med bl.a. top-10-placeringer under VM, og i Vueltaen har han markeret sig med en femteplads på den bjergrige 6. etape.

Michael Valgren jagter en kontrakt for næste sæson, og efter et par forfejlede forsøg de seneste par dage skal han gøre alt for at ramme et udbrud fredag.

Niklas Eg (Trek-Segafredo)

Den 25-årige dansker fik anerkendelse for at markere sig på 11. etape, men ikke for at køre i buskadset under en nedkørsel og efterfølgende blive sat af udbruddet på den næstsidste stigning. Den ellers bjergstærke rytter har ikke kunnet følge med de bedste ryttere, når det går opad.

Til gengæld har han nu gennemført to Grand Tours efter deltagelsen i Tour de France.

Alexander Kamp (Trek-Segafredo)

Alexander Kamp under enkeltstarten i Vuelta a Espana, der blev en af hans sidste aktioner, inden han udgik på 14. etape. Foto: MIGUEL RIOPA / AFP)


Det blev aldrig rigtig en god Grand Tour-debut for den 26-årige Alexander Kamp. Flere gange kæmpede han sig i mål som en af de sidste ryttere, inden han valgte at udgå på 14. etape på grund af sygdom til sin egen store skuffelse.

»Det gør mig ked af det at skulle forlade løbet på denne måde,« udtalte han og erklærede, at hans første sæson som World Tour-rytter »tilsyneladende bare er et langt stort fald ned i sort hul«.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.