Teenagere buldrer videre i Paris

Trods status af forsvarende mester tabte Simona Halep French Open-kvartfinalen til en 17-årig amerikaner.

Artiklens øverste billede
Romanske Simona Halep vandt French Open i 2018. Havde hun vundet titlen igen i år, var hun blevet den første mester siden Justine Henin i 2007 til at vinde turneringen to år i træk. Foto: Christophe Ena/APg

Meget lidt er som forventet i årets French Open.

Som en understregning af en usædvanlig turnering mistede Simona Halep nemlig torsdag chancen for at blive den første mester til at forsvare titlen i årets anden grand slam siden Justine Henin i 2007. I kvartfinalen tabte rumæneren nemlig til Amanda Anisimova, der endda slog sig frem til sensationen med ganske overbevisende 6-2 og 6-4, hvilket altså fik endnu en højtseedet spiller til at snuble på gruset i Paris.

Næsten samtidig vandt verdensranglistens nummer otte, Ashleigh Barty, over amerikanske Madison Keys med 6-3 og 7-5 og som den eneste forhåndsfavorit i semfinalen. I tenniskredse regnes Simona Halep ellers for at være en enestående stærk spiller på grus, men endte altså blot med ufrivilligt at bekræfte tendensen i French Open:

De unge vinder frem, mens de største navne med veteranstatus falder tidligt fra.

Frafald i begyndelsen

Ud over at indtage første- og andenpladsen på verdensranglisten har Naomi Osaka og Petra Kvitova det tilfælles, at de begge blev slået ud i turneringens tredje runde, mens verdensfireren Kiki Bertens røg i anden runde og verdensfemmeren Angelique Kerber i første.

Dermed er gennemsnitsalderen blandt årets semifinalister usædvanligt lav, når 23-årige Ashleigh Barty møder 17-årige Amanda Anisimova, og Marketa Vondrousova på 19 år står over for Johanna Konta på 27 år.

Oprindeligt skulle de sidste to kvartfinaler have været afviklet onsdag, men massive regnskyl skubbede kampene til torsdag. Trods det ustadige vejr forventes semifinalerne og finalen afviklet fredag og lørdag.

Hos mændene er tingene til gengæld som altid. Federer og Nadal mødes i den ene semifinale og mødes dermed på grus for første gang siden 2013, mens Djokovic bliver udfordret af Dominic Thiem, der nåede finalen i 2018.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen