Annonce
Sport

Gigantisk esport-event samler 10.000 tilskuere i København i weekenden

Verdens bedste Counter-Strike-hold kæmper mod hinanden i Royal Arena lørdag 25. november.

To af verdens bedste Counter-Strike-hold er danske: Astralis, der i øjeblikket ligger nummer 3 på verdensranglisten, og det FCK-ejede hold NORTH, som ligger nummer 5.

På trods af Danmarks placering i den absolutte elite i det tempofylde action-spil har der endnu ikke været en stor esport-turnering på dansk grund af den type, som Astralis og NORTH rutinemæssigt deltager i rundt omkring i verden, hvor der er tusindvis af tilskuere og millioner i præmiepuljen.

Men nu sker det: I den kommende weekend er der verdenspremiere på esport-turneringen BLAST Pro Series i Royal Arena på Amager i København, hvor der dystes i Counter-Strike: Global Offensive. Billetsalget rundede 10.000 den 17. november, og præmiepuljen er på mere end 1,6 millioner kroner. Deltagerne i turneringen er seks af verdens bedste CounterStrike-hold: Astralis og North samt brasilianske SK Gaming (verdens bedste hold) plus G2, Faze Clan og Ninjas in Pyjamas.

Astralis dyster mod G2. Foto: RFRSH Entertainment

CS:GO for dummies

Counter-Strike: Global Offensive er et strategisk førstepersons-skydespil, hvor to hold på hver fem personer kæmper mod hinanden på forskellige baner som henholdsvis terrorister og antiterrorister.

CS:GO er det fjerde spil i Counter-Strike-serien og blev udgivet i 2012.

I Counter-Strike-turneringer spiller to hold mod hinanden på (op til) tre forskellige baner. På hver bane spiller holdene 30 tempofyldte kampe på hver 2 minutter. Bedst ud af tre baner vinder.

Det danske hold Astralis er blandt de bedste i verden. Den 29. januar 2017 vandt de finalen i ELEAGUE MAJOR – en turnering, der svarer til VM i Counter-Strike. Finalen blev spillet foran et publikum på 5000 tilskuere i Atlanta, USA, mens næsten 2 millioner fulgte med via stream.

BLAST Pro Series er en invitationsturnering, hvor de deltagende hold er udvalgt efter deres topplaceringer på verdensranglisten, og hvor alle kampe spilles på scenen i arenaen. De fleste andre store CS:GO-turneringer har en noget mere udmattende form: De forløber som maraton-events, typisk med 16 deltagende hold, der først skal kvalificere sig til finalerne gennem indledende gruppespil, hvorefter finalekampene strækker sig gennem 24 til 30 timer over hele weekenden.

”Med BLAST Pro Series vil vi introducere et format, som er energifyldt fra start til slut samt tilgængeligt og underholdende, ikke kun for hardcore fans, men også for konkurrencesport-entusiaster og alle dem, der bare er nysgerrige med hensyn til esport”, siger Steen Laursen, som er kommunikationsdirektør fra RFRSH Entertainment, der har udviklet BLAST Pro Series-formatet.

Igennem de sidste 12 måneder har RFRSH rejst rundt til alle de store, internationale turneringer og talt med Counter-Strike-spillere, afviklere, tv-hold og fans for at finde ud af, hvordan man kunne udvikle et mere tilgængeligt turnerings-format i forhold til de ugelange scenarier, som er standarden i esport i dag.

Resultatet er BLAST Pro Series, som får verdenspremiere i København og som i løbet af 2018 skal afholdes i en håndfuld øvrige storbyer rundt omkring i verden. Repræsentanter fra 12 interesserede byer er på visit i Royal Arena i weekenden for at se nærmere på formatet, bl.a. Guangzhou, Istanbul, Barcelona og Pittsburgh.

I Royal Arena vil der blive spillet tre kampe samtidig fra klokken 14 og frem. Hovedkampen vises på en 23 meter høj storskærm, og de to øvrige kampe kører samtidig på sideskærme. Den første kamp, som sparker dagen i gang og vises på hovedskærmen, er de to hjemmehold: Astralis mod North klokken 14.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her