Luksus-camping i eget telt

Medlemmerne af Danske Telt & Outwell Entusiaster forsager campingvogne og autocampere og vælger i stedet luksuscamping i telt. Medlemmerne af foreningen camperer som alle andre, men mødes også tre gange om året til telttræf, hvor man har fællesaktiviteter, udveksler idéer og holder sig opdateret med produktnyheder.

Artiklens øverste billede
Selv om vægten er lagt på luksus, er der jo ikke noget som et bål til at samles og hygge sig omkring. Foto: Poul Harkjær

Glamping, der er en sammentrækning af ”glamorous camping”, forbinder de fleste med et campingliv på en afrikansk savanne i store telte med himmelsenge samt hvide bordduge med store kandelabre og krystalglas.

Helt så luksuriøst foregår det ikke, når DOE – Danske Telt & Outwell Entusiaster – tager på træf. Men man lægger vægt på god plads i teltene og på komfort.

Senest inviterede foreningen på telttræf i pinsen, hvor omkring 20 familier valgte at mødes på FDF’s lejrplads Sletten, der ligger ned til Julsø, ikke langt fra Ry og Himmelbjerget.

Som foreningsnavnet antyder, er der en forbindelse til Danmarks dominerende teltleverandør. Og det er da også en af Outwells tidligere testfamilier, der tog initiativet til DOE, der på et år er vokset, så man nu har flere end 400 medlemmer, hvor en stor del af dem er familier.

Teltcamping er i voldsom vækst. Det er en billig og dejlig måde at holde ferie på.

Poul Harkjær, medlem af Danske Telt & Outwell Entusiaster

Men det er bestemt ikke en betingelse at have et Outwell-telt for at være medlem af foreningen. Således deltog der på seneste telttræf to familier, der begge testede telte. En for Outwell og en anden for Eureka!

Pinsetræffet er det ene af foreningens tre faste telttræf. De mest hårdføre af medlemmerne camperer hele året og mødes derfor om vinteren i januar eller februar på det, de kalder polarcamp, der efter deltagernes udsagn »kræver mere tøj og mere liv omkring bålet«. Overnatningen foregår naturligvis i telt, men der er ikke så mange aktiviteter som på pinsetræffet og sensommertræffet.

Alle træf foregår på Sletten, der har alle de ønskede faciliteter, og som efter arrangørernes mening er bedre end de fleste campingpladser til denne type af arrangementer.

Teltcamping er igen populært

»Teltcamping er i voldsom vækst. Det er en billig og dejlig måde at holde ferie på. Nogle tager sydpå og daser i solen, andre ud i de svenske skove. Men rigtig mange holder ferie her i Danmark. Fælles for os alle i foreningen er interessen for teltcamping,« fortæller Poul Harkjær (60), der hele livet har nydt at ligge i telt, og i dag beretter om grej og oplevelser på sitet www.telt-camping.dk.

Outwell forærede et lille Tipi-telt til DOE, som børnene kunne male på og hygge sig i. Foto: Poul Harkjær

Teltet er således for Poul Harkjær ikke første trin mod campingvogn og måske senere autocamper, som det har været for mange. Indtil for kort tid siden havde han selv en campingvogn, som han ikke benyttede de seneste to år og derfor valgte at sælge.

Han har dog en gang været sydpå med campingvognen, men valgte på de efterfølgende ture teltet på grund af varmen. Men der er også andre fordele, synes han.

»Den totale rejsetid er den samme, fordi man rejser langsommere med en campingvogn, men bruger mere tid på at sætte et telt op,« er det hans erfaring.

»Og så synes jeg, at man i en campingvogn er mere fastlåst. I teltene er der bedre plads i de nyere modeller, man også kan bygge om på. Så vi behøver ikke give afkald på faciliteter som skuffer og skabe i køkkenet og feltsenge med behagelige liggeunderlag.«

Passionen er teltcamping, hvor man ikke behøver at sidde i græsset og lave mad på et lille bål, som mange forventer af et teltliv.

Lørdag eftermiddag fik pinsetræffet besøg fra Outwell, der viste nyt udstyr, besvarede spørgsmål og gennemførte en konkurrence.

Entusiasterne bor i store telte med bløde gulvtæpper i stuerne og med høje luftmadrasser eller senge i sovekabinerne, hvor man også sover som derhjemme med dyne og pude. Man har bord og komfortable spisestuestole samt slængestole til afslapning efter maden, som laves på grill eller på komfuret med gasblus.

På teltene bygges udestuer, så man kan sidde udenfor og få lidt skygge, eller man kan sidde og nyde en lille byge. Øl og sodavand opbevares i store kølebokse. Og skulle det være lidt for køligt ud på aftenen, går man ind og tænder for varmeapparatet.

Familien Harkjær benyttede også deres telt, da de flyttede ind på pladsen ved siden af camping- og rejsemessen Ferie for Alle i udgangen af februar i år. Her stod deres telt som det eneste på pladsen sammen med en enkelt Camp-let og 752 campingvogne.

Pinsetræffet blev en succes

I pinsen mødtes 20 familier med deres telte og udstyr på FDF Sletten, hvor de havde nogle gode dage sammen. Her gælder det om at nyde frilufts- og teltlivet, men der er også en række aktiviteter for børn og voksne, hvis de har lyst.

Lørdag eftermiddag fik pinsetræffet besøg fra Outwell, der viste nyt udstyr, besvarede spørgsmål og gennemførte en konkurrence, hvor et Fusion 400-telt skulle sættes op og pakkes ned igen på tid. Bedste konkurrencetid blev 1,15 minut. Præmien var et Outwell Tomcat Smart Air telt.

Derudover var nogle af medlemmerne på en lille kanotur, og andre var en tur på fotoskole ved Slåen Sø, mens man en formiddag, hvor det regnede, fik lov at benytte FDF-centerets indendørs aktivitetsværksted til et par timers hygge.

Når DOE ikke er på telttræf, camperer medlemmerne helt ligesom andre campister. Men man har dog også lavet en lidt mindre version af telttræffene, der kaldes fællescamp, som aktiveres af et medlem, der fortæller, at de tager på camping. Og hvis andre skulle have lyst til at mødes med dem, kan de jo bare slutte sig til.

»Så til dem der ikke ved det, vil jeg sige: Det er lidt som dem, der bor i campingvogn. Teltcamping er bare lidt mere luksus,« slutter Poul Harkjær.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.