Politik

Politiker stillede op til tv-interview om chikane - imens blev hans vindue smadret endnu engang

Torben Engholm (S) er én af de lokalpolitikere, der har stillet sig frem og fortalt om chikane.

Torben Engholm (S), byrådsmedlem i Horsens Kommune, har flere gange oplevet af få smadret vinduer i sit hjem. Arkivfoto.

Problemet kunne næsten ikke være blevet understreget på en mere tydelig måde.

Onsdag stillede lokalpolitiker Torben Engholm (S) sig frem og fortalte om de chikaner og trusler, som han og fire ud af ti lokalpolitikere oplever, ifølge en ny rundspørge fra Altinget.dk.

Minister vil stoppe chikane og trusler i lokalpolitik

»Man er stoppet med at lave hærværk på min bil, men til gengæld er det fortsat på mine vinduer. Mit stuevindue er blevet smadret en gang, mit soveværelsevindue er blevet smadret to gange,«, sagde Torben Engholm til Altinget.

Efterfølgende blev byrådsmedlemmet i Horsens Kommune inviteret til flere interviews, blandt andet med TV 2 News.

Og det var hér, at problemet endnu engang blev glasklart.

»Personen har smadret min rude, imens jeg var til interview hos TV 2 News i Aarhus. Jeg er selvfølgelig berørt af det, men jeg er stadig glad for, at jeg stod frem,« siger Torben Engholm til Altinget.

Borgmesteren i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), har slået fast, at han vil gøre alt for at bekæmpe problemet. Han har givet sin fulde støtte til Torben Engholm.

Onsdag indkaldte økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) alle Folketingets partier til drøftelse om chikane og trusler i lokalpolitik.

Ministeren har ikke et konkret tiltag klar endnu.

Fire ud af ti lokalpolitikere oplever chikane eller trusler

Omkring 65 procent af truslerne mod lokalpolitikere kommer via mails og telefon, mens 15 procent af lokalpolitikerne har oplevet at blive opsøgt på hjemmeadressen.

Lidt under 10 procent har oplevet at blive truet på livet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvor mange døtre skal voldtages?

Lars Boje Mathiesen
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne.
Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her