Politik

Venstre: Børns vold mod ansatte i skolen er forældres ansvar

Der er behov for at kigge på andre løsninger på vold mod ansatte i skolen end flere penge, mener Venstre.

Forældre skal opdrage deres børn bedre, så de ikke ender i voldelige episoder med lærere i skolerne.

Det siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Annie Matthiesen, efter at det er kommet frem, at Arbejdstilsynet i 2016 gav rekordmange påbud til folkeskoler, fordi de ansatte blev udsat for vold.

- Det er ikke nok at aflevere barnet i skolen og forvente, at læreren løser problemet i skoletiden.

- Det er simpelthen nødvendigt, at alle voksne, som har en mulighed for at trække i den rigtige retning, tager fat på det her. Og det er os forældre, der har valgt at sætte børn i verden, og derfor har vi altså også et ansvar for at sikre, at vi opdrager dem, siger hun.

Folkeskoler fik rekordmange påbud for vold mod lærere i 2016

I alt reagerede Arbejdstilsynet 74 gange inden for kategorien folkeskoler og lignende, der også dækker privatskoler og specialklasser. Det er ifølge Avisen.dk det højeste antal reaktioner på vold nogensinde.

Danmarks Lærerforening peger blandt andet på, at der mangler støtte til vanskelige elever, som almindelige klasser skal rumme.

Annie Matthiesen anerkender udfordringen.

- Det er klart, at inklusionsopgaven er stor. Og jeg anerkender, at det i hvert fald ikke fungerer optimalt alle steder, siger hun.

Lærere: For lidt støtte til elever får vold til at stige

Men "det hele bliver ikke lyserødt", hvis der blot tilføres flere penge, tilføjer Anni Matthiesen.

- Vi er nødt til at italesætte det og stille yderligere krav - både fra skoleledernes side og fra lærernes side over for forældrene. Blandt andet i forbindelse med indskrivningen, siger hun.

Spørgsmål: Det vil jo netop kræve flere ressourcer. Kan du være indstillet på rent faktisk at tilføre mere i støtte?

- Vi ved, at det er en vanskelig opgave at finde flere penge. For der er jo efterspørgsel alle steder i forhold til at finde flere penge og få flere midler. Så det kan jeg ikke love, svarer hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Vejen fra selvforsynende til fattig er hård. Til gengæld er den kort.

Louis Jacobsen
på en dag hvor Danmark udses til, i 2050, at sætte Europa rekord i seneste pensionsalder skal vi huske dem der ikke når så langt. I dag kan det være mig der klemmer armen af i en lift på arbejdet. I morgen kan det være dig der får en stress-relateret nedsmeltning og bliver uarbejdsdygtig.

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her