Annonce
Politik

EU-parlamentarikere afviste åbenhed om brug af skattefrit tillæg

Kun to danske medlemmer af Europarlamentet stemte for et forslag om at sikre kontrol med blyantspenge i EU.

Udover Rina Ronja Kari var det blandt de danske medlemmer kun Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti, der stemte for forslaget fra den danske europaparlamentariker. Foto: Frihedsfotograferne/Polfoto

Europaparlamentarikere behøver fortsat ikke at dokumentere, hvad de bruger omkring 32.000 kroner om måneden på i såkaldte blyantspenge.

Det står klart, efter et forslag fra europaparlamentariker Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU torsdag er blevet stemt ned i EU.

- Jeg synes, at dette resultat er udtryk for en fuldkommen magtarrogance. Desværre er det meget sigende for arbejdsgangene i EU-systemet, og det viser også, hvorfor det er så svært at rydde op i EU-systemet, siger Rina Ronja Kari.

Hun krævede med forslaget, at medlemmer af EU-parlamentet skulle fremlægge deres brug af blyantspengene offentligt. Pengene er til at drive kontor i de enkelte parlamentarikeres hjemmelande, og som mange andre poster skal de ikke dokumenteres.

Forslaget blev stemt ned med 166 stemmer for og 423 stemmer imod. Udover Rina Ronja Kari var det blandt de danske medlemmer kun Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti, der stemte for.

Rina Ronja Kari stillede forslaget i kølvandet på sagerne om Dansk Folkepartis mulige misbrug af EU-midler. I den forbindelse lagde hun i december også alle sine bilag frem i Berlingske.

Af bilagene fremgik det, at hun årligt koster EU fem millioner kroner, hvilket blandt andet dækker over en årlig gage på 735.000 kroner samt 700.000 skattefri kroner i diæter og rejsetilskud.

En af de mindre poster er de 32.000 kroner i blyantspenge, som samlet set koster EU 288 millioner kroner om året.

- Mit formål med at stille disse forslag er at skabe gennemsigtighed med brugen af midler i EU-systemet.

- Det burde være selvindlysende i et demokratisk system, at de folkevalgte naturligvis skal stå til ansvar for brugen af skatteydernes penge og fremlægge deres bilag.

- Desværre er det bare ikke tilfældet i EU-systemet, siger Rina Ronja Kari.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her