Politik

Hans Engell: SF's samarbejde med Dansk Folkeparti kan blive »en sællert«

SF indledte weekendens landsmøde i Odense med svag medvind.

Pia Olsen Dyhr går efter en fremtidig ministerpost, lyder Hans Engells vurdering. Foto: Anders Brohus/Polfoto

Med forsigtig fremgang i medlemstal og meningsmålinger, en håndsrækning til Dansk Folkeparti og et opblødt forhold til Socialdemokratiet har SF indledt jagten på ministerposter. Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell, der ikke er i tvivl om ambitionsniveauet hos partiets formand.

»Pia Olsen Dyhr vil ikke tilbage til hængekøjen, hun vil i ministerbilen,« siger han.

Og det er ikke utænkeligt, at det bliver Dansk Folkeparti, der eskorterer SF-formanden ud til bilen.

Pia Olsen Dyhr udtaler lørdag til Jyllands-Posten, at hun er mere i øjenhøjde med Dansk Folkeparti end Det Radikale Venstre »på områder som arbejdsudbud og hele diskussionen om en højere pensionsalder«.

Et evt. samarbejde med Dansk Folkeparti kan godt gå hen og blive »en sællert« blandt vælgerne, mener Hans Engell:

»Det er en bevægelse tilbage til det klassiske vælgersegment af pædagoger, folkeskolelærere og offentlige ansatte. Det kan godt høste stemmer. Og så længe Alternativet ikke leverer, kan SF også trække nogle stemmer derfra.«

Han tilføjer, at forholdet mellem SF og Socialdemokratiet er blødt gevaldigt op, siden Mette Frederiksen (S) overtog formandsposten, og at de to »drikker kaffe og skriver kronikker sammen«. Noget, der ikke var dækket op til under Helle Thornings ledelse.

Pia Olsen Dyhr om medlemsfremgang: Jeg tror både, det skyldes valget af Trump i USA, og modstand mod regeringen

Men udsigten til en regering bestående af S, SF og DF kan være lang, mener Hans Engell. Ikke mindst på grund af SF's ageren i sagen om, hvorvidt uledsagede flygtningebørn kan nægtes adgang ved Danmarks grænser.

»Det vækker ubehagelige minder om partiets manglende evner til at levere på den udenrigspolitiske scene. De kan også få svært ved at gennemføre noget økonomisk,« siger Hans Engell.

SF holder hen over weekenden landsmøde i Odense. Det fjerde af slagsen med Pia Olsen Dyhr som formand.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
SF
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Blokeret i syv dage fordi Facebook vurderer kritik af Iran som racisme

Jaleh Tavakoli
Jeg er blokeret for at have skrevet: ”Det her er Iran der spreder budskabet om islamisk terrorisme, i vestlige lande.” I den vedhæftede video legitimerede en iransk imam drab på homoseksuelle.

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her