Annonce
Politik

LA: Ingen fornuft i kun at give 1000 udlændinge dansk pas

Liberal Alliance lægger afstand til DF-forslag om at sætte loft over, hvor mange der kan få dansk pas per år.

- Det giver ikke mening at sætte et loft over antallet af tildelte statsborgerskaber. Vi kan nemt stå i den situation, at vi må afslå ansøger nummer 1001, som lever op til alle kravene, men desværre søgte lidt senere end de andre. Det er uholdbart, siger Laura Lindahl. Arkivfoto

Liberal Alliance (LA) er uenig med Dansk Folkeparti i, at højst 1000 udlændinge hvert år skal kunne få tildelt dansk statsborgerskab.

Det siger LA's indfødsretsordfører, Laura Lindahl.

Konservative vil lade komité godkende nye statsborgere

- Det giver ikke mening at sætte et loft over antallet af tildelte statsborgerskaber. Vi kan nemt stå i den situation, at vi må afslå ansøger nummer 1001, som lever op til alle kravene, men desværre søgte lidt senere end de andre. Det er uholdbart, siger Laura Lindahl.

Dansk Folkeparti begrænser i sit beslutningsforslag tildeling af indfødsret, så højst 1000 udlændinge hvert år tildeles det rødbedefarvede, danske pas.

DF vil give statsborgerskab til højst 1000 personer om året

- Vi har sat den grænse, fordi vi synes, at 1000 er et rimeligt tal, siger indfødsretsordfører Christian Langballe (DF), der er formand for Folketingets Indfødsretsudvalg.

Det svinger fra år til år, hvor mange der består indfødsretsprøven.

I 2015 fik 4064 personer tildelt dansk statsborgerskab. I 2014 var det 4500, i 2013 var tallet 1527, viser tal fra Danmarks Statistik.

DF vil lade udlændinge, der klarer sig bedst i indfødsretsprøven, få statsborgerskab først. Desuden afgør andre kriterier, hvor på ventelisten man havner.

- Hvis man kommer fra Norden eller Europa, har man en forrang. Det er rimeligt, fordi nordiske og europæiske udlændinge har bedre forudsætninger for at forstå den danske kultur og blive integreret, siger Langballe.

Beslutningsforslaget skal førstebehandles i folketingssalen torsdag 9. februar. Liberal Alliance er skeptisk, fastslår partiets indfødsretsordfører.

- Liberal Alliance mener ikke, at det er en menneskeret at blive dansk statsborger, og vi er bestemt tilhængere af meget strenge krav, men de skal gælde for alle, siger Laura Lindahl.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her