Politik

Erhvervsministeren vil løsne bankernes tøjler

Brian Mikkelsen (K) vil mindske reguleringen af bankerne, så det bliver billigere og nemmere at låne.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil arbejde for, at bankerne får bedre arbejdsbetingelser i form af mindre regulering.

Det siger han forud for Finansrådets årsmøde mandag, hvor han vil argumentere for, at det er på tide at give bankerne mere snor i form af færre lovkrav.

- Mobningen af den finansielle sektor må stoppe, for bankerne og realkreditten er afgørende for væksten herhjemme.

- Hvis man indfører yderligere regulering og dermed omkostninger, så bliver lånene også dyrere for både erhvervslivet og de private bankkunder.

- Derfor skal vi omfavne bankerne i stedet, så vi kan få flere investeringer i Danmark, siger han.

Ministeren var selv med til at skærpe kravene til de finansielle virksomheder i sin forrige periode som erhvervsminister.

- Det var fornuftigt at stramme op efter finanskrisen i 2008, og der er også gjort rigtigt meget på den front for at sikre mere solide banker.

- Men nu er det på tide at spørge os selv, hvor balancen skal ligge mellem at sikre bankernes stabilitet og samtidig skabe rammer for investeringer og vækst, siger han.

Brian Mikkelsen henviser til, at bankernes gennemsnitlige solvensprocent - som er et udtryk for, hvor velpolstrede de er - er steget fra 12 til 20 procent i perioden.

Og så minder han om, at der i høj grad er tale om en international kamp, fordi en del af kravene til bankerne bliver fastsat i EU-regi.

Det gælder blandt andet de solvenskrav, der bygger på anbefalinger fra den såkaldte Basel-komité, som lige nu barsler med nye forslag, der blandt andet kan ramme de danske realkreditselskaber.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Afblæs tiggerloven – den straffer fredelige mennesker

Josephine Fock
Den skærpede tiggerlov er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig.

Blog: Når danske skoler mødes med det iranske regimes repræsentanter

Jaleh Tavakoli
I skal vide, at over tyve unge mennesker for nylig har mistet livet i Iran, alene fordi de gik på gaden og ytrede sig imod netop samme præstestyre.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her