Rød blok efterlyser måder til at ramme Grimhøjmoskeen

Bertel Haarder vil ikke være "til grin for egne penge" og vil fjerne økonomisk støtte til hadprædikanter.

Et effektivt sted at ramme hadprædikanter er pengepungen. Så vidt er en række af Folketingets partier enige efter et møde med kirke- og kulturminister Bertel Haarder (V) torsdag.

Derfor håber ministeren på at få sendt et forslag gennem Folketinget i foråret om bedre kontrol med den økonomiske støtte, som foreninger bag moskeer modtager til folkeoplysning.

Forkyndere, der prædiker had, skal ikke modtage støtte, for ”vi vil ikke være til grin for vores egne penge”, lød det fra Bertel Haarder efter det første egentlige forhandlingsmøde om en skærpet indsats over for ekstreme imamer.

Selv om partierne overordnet er positive over for at stramme grebet om pengepungen, bliver indsatsområdet alligevel mødt af kritik fra oppositionspartierne.

- Alle ved godt, at dette ikke kommer til at ramme de radikaliserede miljøer. Vi sidder nu og diskuterer lovgivning, som ikke kommer til at have nogen effekt på radikaliserede miljøer, og det er et stort problem.

- Alle de tiltag, vi snakker om, er rettet mod anerkendte trossamfund. Og der findes de radikaliserede miljøer ikke. Hvis du for eksempel tager Grimhøjmoskeen, så er det ikke et anerkendt trossamfund, siger Josephine Fock, udlændingeordfører for Alternativet.

Forhandlingerne er indledt i kølvandet på afsløringerne af flere imamer, som rådgav om en levevis, der ligger langt fra de danske værdier.

Debatten har endnu engang drejet sig særligt om Grimhøjmoskeen, der ligger på Grimhøjvej i Aarhus. Moskeen modtager dog ikke støtte gennem loven om folkeoplysning.

Derfor kan det være svært at ramme de miljøer, som folkehandlingerne grundlæggende handler om, lyder det også fra Enhedslisten.

- Spørgsmålet er, hvad det kommer til at få af betydning i praksis. Jeg har bedt ministeren komme med konkrete eksempler på, hvem det er, der får folkeoplysningsmidler i dag, som ikke kan få det fremover.

- Vi savner helt fundamentalt fokus på forebyggelse og exit-muligheder. Hvordan undgår vi, at unge mennesker kommer ind i de radikaliserede miljøer, og hvad gør vi, når en kvinde ønsker at forlade sin mand, siger Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører (EL).

Under forhandlingerne blev rettighederne til at vie folk og en skærpelse af friskoler også diskuteret.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.