Annonce
Politik

Danske soldater skal til Mali

Det bliver ikke 250, men derimod 30 specialtrænede soldater, der skal til Mali.

De danske soldater bliver sendt til Mali efter en anmodning fra FN. Her udfører franske soldater sikkerhedstjek ved byen Gao. Foto: Jerome Delay/AP

Regeringen vil sende et mindre bidrag til Mali, end FN-missionen havde anmodet om. Der bliver tale om et antal stabsofficerer, et fly og 30 specialtrænede soldater.

Det oplyser udenrigsminister Kristian Jensen (V) efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor regeringen har orienteret Folketinget om sine planer.

Den danske FN-generalmajor Michael Lollesgaard kom i august med en anmodning om 250 soldater til en kampklar mobil forsyningsenhed - en såkaldt "Combat Convoy Battalion".

Der tegner sig et flertal for danske soldater i Mali

ristian Jensen begrunder beslutningen med, at Danmark skal have fleksibilitet til at deltage i andre operationer.

- Vi ønsker ikke at lægge alle æg i en kurv, siger han.

- Det er ikke FN, der afgør, hvad Danmark skal bidrage med, lyder det fra udenrigsministeren.

- Vi har valgt at komme med det her transportfly og vores specialstyrker, supplerer forsvarsminister Peter Christensen (V).

Kristian Jensen forklarer, at FN-missionen i Mali blandt andet skal være med til at dæmme op for islamisters fremmarch.

- Vi kan se, at der allerede er islamistiske grupper til stede i Mali. Så hvis vi ikke sikrer, at der er internationale soldater i Mali, risikerer vi et nyt Isil, siger udenrigsministeren.

Isil er en anden betegnelse for den ekstremistiske gruppe Islamist Stat.

- Vi har et ønske om at understøtte FN's vigtige arbejde. Mali er kun en grænse væk fra Europa, påpeger udenrigsministeren.

- Hvis vi skal imødegå et yderligere pres mod Europas grænser, skal vi også være med til at sikre fred og stabilitet i Mali.

Fagforening: Ingen sure miner over mindre Mali-bidrag

Mali grænser op til Algeriet, der har kystlinje til Middelhavet.

- Det er i Danmarks interesse. Vi har ingen interesse i, at Isil får et andet sted, de kan udvikle sig.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Venstre ved du, hvor du har?

Det klare politiske projekt står noget forpjusket i Venstre. Det samme kan siges om S, og uklarheden kan føre til en ny type valgkamp.

Kronik: Mere Danmark i Europa – mere Europa i verden

Morten Løkkegaard
Dansk Europa-politik er og bliver ikke et nulsumsspil, hvor mere EU automatisk fører til mindre Danmark. Det er rent ud sagt noget vrøvl, som danske nejsigere har haft alt for let spil med gennem årene.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DF bør melde sig ind i kampen

Morten Løkkegaard
Det politiske kaos i Storbritannien efter brexit betyder, at danskerne har gennemskuet konsekvenserne af dansk enegang i Europa.

Blog: Kæmp for danske interesserer og drop EU-Kommissionen

Anders Vistisen
Danmark har brug for en mere pragmatisk kurs i Brexit-forhandlingerne end EU-Kommissionens, der virker mere opsat på at straffe briterne.
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her