V: Forlæng familiestop til mere end et år

12 måneders optjening til familiesammenføring er ikke nok, mener Venstre.

Artiklens øverste billede
Venstres retsordfører Karsten Lauritzen vil stramme asylreglerne endnu mere end det, som regeringen har lagt op til.

Regeringen vil nægte familiesammenføring i de første 12 måneder, hvor syrere fremover kan få midlertidig asyl i Danmark. At det kan lade sig gøre uden at bryde med menneskerettigheder og andre hensyn, inspirerer Venstre til at gå endnu videre. For hvis der kan indføres familiestop i ét år, kan det vel også gælde længere, lyder det fra partiet.

»Nu siger regeringen, at det sagtens kan lade sig gøre. Det synes vi er herligt, for det betyder så, at vi kan gå længere ned ad den vej,« siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, som ikke vurderer, at regeringens udspil er nok til at bremse den hastigt voksende flygtningestrøm mod Danmark.

Men nogle af tankerne i regeringens stramninger, ser han gerne udvidet:

»Nu har regeringen jo været ude at sige, at der er ingen som helst problemer med konventioner og internationale forpligtelser. Vi mener, at der skal mere til at løse problemet, og derfor melder spørgsmålet sig: Kunne man sige, at den periode, der går, før man får lov til at få familiesammenføring, var endnu længere end det, regeringen lægger op til?«

Venstre har endnu ikke taget stilling til, hvor lang en periode, det så er rimeligt og hensigtsmæssigt at nægte familiesammenføring til flygtningefamilierne.

»Nu udskyder man tidspunktet for familiesammenføringerne med ét år. Dermed kommer det til at ligne Sverige - men der er stadig et kæmpe problem med familiesammenføringer i Sverige. Så regeringen løser ikke problemet med det her forslag, og derfor klapper vi ikke i vores små hænder endnu,« siger han.

Han lægger også op til, at rulle regeringens lempelser på asylområdet tilbage. Det drejer sig blandt andet om ansøgeres ret til at bo og arbejde uden for asylcentrene. Desuden skal der ses på gebyret for familiesammenføring og en række andre forhold.

”Hvis regeringen indkalder til forhandlinger, så møder vi gerne op. Men det bliver med krav om, at vi vil gå meget videre end regeringen,” siger Lauritzen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.