Annonce
Politik

Minister opgiver at overvåge borgeres elforbrug

Kampen mod snyd med sociale ydelser må ikke betyde, at alle borgere skal overvåges, lyder det.

Indsatsen mod snyd med sociale ydelser må ikke betyde, at alle landets borgere skal overvåges.

Med den begrundelse trækker beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) tirsdag et forslag om at overvåge borgernes elforbrug tilbage.

- Regeringen kommer ikke til at gå videre med et forslag om at øge brugen af registersamkøringer i Udbetaling Danmark, oplyser ministeren i en mail til Ritzau.

Forslaget om overvågning af elforbruget har hidtil indgået i nogle politiske forhandlinger om sanktioner over for borgere, der får udbetalt ydelser, de ikke har ret til.

Regeringen vil overvåge lediges elforbrug: »Der er tale om en konstant glidebane«

Idéen var, at elforbruget ville kunne være med til at afsløre proformaadresser, altså hvor man angiver at bo et andet sted, end man gør i virkeligheden.

Men det bliver altså ikke til noget.

- Oplysninger om elforbrug i private hjem vil ikke blive brugt til at afdække muligt snyd med sociale ydelser, medmindre der er en helt konkret mistanke, sådan som reglerne allerede er i dag, fastslår Troels Lund.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kuppet mod Europa. Kuppet mod det fælles

Elsebeth Gerner Nielsen
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her