Annonce
Politik

Ældreråd: Thyra Frank svigter landets ældre borgere

Det er et svigt, at det ikke længere vil være muligt at overvåge kvaliteten i ældrepleje, kritiserer ældreråd.

Ældreminister Thyra Frank (LA). Foto: Flindt Mogens

Ældreminister Thyra Frank (LA) vil fjerne kravet om, at landets 98 kommuner hvert år skal fastlægge retningslinjer for, hvordan de holder øje med kvaliteten af hjemmepleje og hjemmehjælp.

Det skriver Politiken.

Ændringen får en hård medfart fra Danske Ældreråd. Landsformand Erik Stagsted mener, at det fjerner muligheden for, at ældreorganisationer kan overvåge kvaliteten i ældreplejen.

Ifølge Stagsted er det intet mindre end en katastrofe for ældrerådene, og han føler sig svigtet af ældreministeren.

- Vi mister simpelthen muligheden for at gå ind og læse i kvalitetsstandarterne, som kommunerne har været forpligtet til at lave, så vi kan rådgive kommunerne i at lave så gode forhold som muligt for os ældre borgere.

- Det er meget vigtigt for os i ældrerådene, ar vi hele tiden har den rolle, at vi kan rådgive i, hvordan vi synes, forholdene for de ældre skal være. Den kommer vi til at mangle nu, siger han til Ritzau.

Men det er meget vigtigt, at "kommunerne ikke sander til i regler", mener Thyra Frank.

- Ældrerådene er særdeles vigtige i udviklingen af ældreplejen, og jeg synes bestemt, at kommunerne skal blive ved med at inddrage og lytte til deres ældreråd, også hvad angår tilsyn, siger hun til Politiken.

Erik Stagsted er meget ærgerlig over, at ældrerådene kommer til at miste indflydelse. Derfor håber han på, at ældreministeren kommer på andre tanker.

- Jeg vil blive helt vild og glad, hvis hun ruller det her forslag tilbage. Det hører slet ikke hjemme i det danske demokratiske samfund, lyder opfordringen fra landsformanden.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Blog: 8 millioner i gyldne håndtryk

Lars Boje Mathiesen
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her