Annonce
Politik

S-politiker: Indeksering af velfærdsydelser er en tabt kamp

Ole Christensen vil være loyal over for partifæller i EU for ikke at sætte andre politiske mål på spil.

Indeksering af velfærdsydelser, der sendes til andre EU-lande, er en tabt kamp, som det ikke længere giver mening at kæmpe for i Europa-Parlamentet.

Det mener den socialdemokratiske EU-parlamentariker Ole Christensen, der er medlem af parlamentets beskæftigelsesudvalg.

Han vil hellere bruge sine kræfter på at kæmpe for andre sager og vil i øvrigt heller ikke fremsætte eller stemme for ændringsforslag om sådan en indeksering.

- For det er no go, siger Ole Christensen.

Han siger, at han risikerer at sætte andre politiske mål på spil, hvis han ikke er loyal over for den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet.

- Og da det ikke har nogen muligheder for at gå igennem, så vil det være en tabt kamp, siger Ole Christensen.

Den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, anklagede onsdag statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for løftebrud.

Hun mener således, at regeringen har svigtet i kampen om at få tilpasset blandt andet børnepenge til leveomkostningerne i de lande, hvor pengene sendes hen.

Men samtidig blev Ole Christensen af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) beskyldt for at modarbejde danske forsøg på at få indekseret velfærdsydelser, der sendes ud af landet.

- Det viser bare, at Mette Frederiksen ikke har styr på sine egne tropper, sagde Troels Lund Poulsen.

Ole Christensen mener dog selv, at han har været loyal over for Mette Frederiksen og socialdemokraterne på Christiansborg.

- Jamen, det synes jeg, siger han.

Men Socialdemokratiet har ikke altid haft en klar holdning til sagen, og i øvrigt skifter han ikke mening fra den ene dag til den anden.

- Jeg har nævnt de her ting, fordi jeg ved, at det betyder meget, og ligesom se, hvor flertallet bærer hen i beskæftigelsesudvalget, siger Ole Christensen.

- Og der var der simpelthen ikke flertal for det her, siger han.

Ole Christensen mener derfor, at kampen skal udkæmpes i EU's ministerråd.

Han mener også, at Troels Lund Poulsen burde have taget rundt til partiernes ordførere i Europa-Parlamentet for at sætte fokus på den danske mærkesag.

- Det ved jeg ikke, om han har gjort, siger Ole Christensen.

EU's social- og beskæftigelsesministre mødes i næste uge i Luxembourg, hvor en ny forordning om sociale ydelser er på dagsordenen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Det kontantløse samfund vil være en ren pengemaskine for bankerne

Gitte Seeberg
Kommer bankdirektør Anders Dam igennem med sit forehavende og får afskaffet kontanterne, har virksomhederne og private ikke længere noget modsvar til de negative renter.

Blog: Er der andre end Bertel Haarder og Karsten Hønge, som har en vision?

Nauja Lynge
Det er trættende at høre om burkaer og frikadeller på plejehjemmet. Staten Danmark bløder, og der er brug for klare budskaber om vigtige emner som rigsfællesskabets fremtid.
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her