Annonce
Politik

Regeringen vil have flere til at leje sommerhuset ud

Det skal være mere attraktivt for danskere at deltage i deleøkonomien, mener Brian Mikkelsen.

Der gemmer sig et uudnyttet potentiale for vækst i forskellige former for såkaldt platforms- og deleøkonomi.

Med den begrundelse præsenterer regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale torsdag endnu en aftale, der skal få almindelige mennesker til at leje sommerhuset, båden eller bilen ud.

Aftalen følger i hælene på en politisk aftale om skatteforhold for udlejning af boliger, der faldt på plads tirsdag. Og en forståelsesaftale mellem de danske skattemyndigheder og den dominerende udlejningsportal Airbnb, der faldt på plads torsdag formiddag.

Airbnb er gået med til at indberette lejeindtægter

Det skal undersøges, om der er nogle regler, der skaber uklarhed for deleøkonomiske virksomheder, lyder det i aftalen. Er der det, skal de justeres.

Og så vil partierne gennemføre en kampagne, der skal få flere til at leje deres sommerhus ud.

Endelig stiller politikerne en "målrettet forbrugervejledning om deleøkonomi" i udsigt.

- Vi slår flere fluer med et smæk. Vi får brugt ressourcerne bedre. Virksomhederne får bedre innovation. Og helt almindelige danskere får mulighed for at deltage i deleøkonomien, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

DF's erhvervsordfører, Hans Christian Skibby, håber, at aftalen vil give et "boost" til turismen og få bugt med sort økonomi på området.

Airbnb er et af de mest kendte selskaber inden for genren. Her kan almindelige boligejere udleje deres hus eller lejlighed til turister. Tjenestens indtægter kommer fra en andel af lejeindtægten.

Nu kommer der loft over, hvor mange dage du må udleje din bolig via Airbnb

I Danmark er selskabet GoMore også en betydelig aktør. Her kan private tilbyde rejsende et lift - mod betaling - hvis de alligevel skal samme vej. Private kan også udleje deres bil gennem tjenesten.

Kørselstjenesten Uber er en taxilignende tjeneste, hvor kunderne kan bestille en chauffør via Ubers app. Uber forlod Danmark sidste år, efter at politikerne aftalte en ny taxilov, som selskabet ikke mente at kunne operere inden for.

Selskabet har for nylig meldt ud, at det agter at vende tilbage til Danmark.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Hvorfor gøres der forskel på Airbnb og Uber?
Det officielle Danmark vil på den internationale scene gerne fremstå som innovationens højborg, hvor der kæles for iværksættere og banebrydende forskere, men den første tanke ved præsentationen af enhver ny teknologi er altid: Hvordan kan den beskattes?
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Det ødelagte Sverige

Morten Uhrskov Jensen
Sverige er nået dertil, hvor kun hjemsendelser i kæmpe omfang kan redde broderlandet fra borgerkrig.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her