Politik

Alle partier støtter delt borgmesterpost i Slagelse

Slagelses borgmester oplyser, at samtlige partier nu har skrevet under på konstitueringen.

Samtlige partier i byrådet i Slagelse har underskrevet en fælles samarbejdsaftale om konstitueringen for de næste fire år.

Det oplyser borgmester John Dyrby Paulsen (S) i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Efter kommunalvalget tirsdag 21. november udspillede der sig et usædvanligt forløb i den vestsjællandske kommune. Parterne havde svært ved at blive enige om, hvem der skulle være borgmester.

Men efter længere tids tovtrækkeri endte det i sidste uge med, at borgmesteransvaret bliver splittet op.

Et flertal i byrådet gav nemlig hånd på, at John Dyrby Paulsen (S) skal være borgmester i to år, hvorefter Villum Christensen (LA) har muligheden for at overtage de sidste to år af perioden, hvis han ønsker det.

Nu står samtlige 31 mandater så bag aftalen.

- Det har været et usædvanligt forløb, men jeg er glad for, at vi nu kan se fremad og komme i gang med det vigtige arbejde i Slagelse Kommune.

- Der er brug for at få rettet op på økonomien, og så skal vi skal have sat gang i en række tiltag blandt andet at give vores børn og unge de bedste forudsætninger for at klare sig godt, siger John Dyrby Paulsen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her