Annonce
Politik

Mand døde kort efter »voldsom« tvangsudsendelse: Nu bliver minister trukket ind i sagen

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten kræver en redegørelse af forløbet.

»Jeg har bedt ministeren om en fuldstændig redegørelse for forløbet,« skriver Johanne Schmidt-Nielsen på Facebook. Arkivfoto: Daniel Hjort

Sagen om den 34-årige mand fra Algeriet, der mistede livet kort efter at være blevet tvangsudsendt af Danmark, rykker nu ind på Christiansborg.

Manden var ledsaget af politiet, da han mistede bevidstheden på et fly fra Danmark til Algeriet den 20. november.

Tvangsudsendt mand mistede bevidstheden i fly på vej væk fra Danmark - to dage senere døde han

To dage senere døde han.

»Det er frygteligt, at et menneske har mistet livet under en tvangsudsendelse. Det er umuligt at konkludere, hvad der er op og ned, før sagen er undersøgt. Men beretningerne fra passagererne i flyet giver grund til bekymring. Jeg har bedt ministeren om en fuldstændig redegørelse for forløbet,« skriver Johanne Schmidt-Nielsen på Facebook.

Reaktionen kommer, efter et øjenvidne har fortalt til Ekstra Bladet, at »det var voldsomt« under tvangsudsendelsen.

»Jeg syntes, betjentene var for barske, da det skete, og det synes jeg stadigvæk,« siger Michael Thorvaldsson til avisen.

Den ansvarlige politiker er justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Samtidig er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) blevet trukket ind i sagen af Josephine Fock fra Alternativet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, oplyste torsdag, at man har iværksat en undersøgelse af sagen.

DUP iværksætter altid en undersøgelse, når en person er afgået ved døden eller kommet alvorligt til skade, mens den pågældende var i politiets varetægt eller som følge af politiets indgriben.

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en redegørelse om sagen til Statsadvokaten i København.

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger vedrørende sagen.

Det er derfor uvist, hvorfor manden blev bevidstløs og senere døde.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her