Politik

Søvndal tordner mod genvalgt regionsrådsformand: »Hun er blevet tøsefornærmet«

SF er ikke med i konstitueringsaftalen i Region Syddanmark.

Alle partier undtagen SF og Enhedslisten er med i konstitueringsaftalen. Enhedslisten overvejer stadig, om partiet vil gå med i aftalen. Arkivfoto: Maud Lervik

Det startede som et godt valg for den tidligere udenrigsminister Villy Søvndal, der stillede op som spidskandidat for SF i Region Syddanmark.

Partiet fik en stor fremgang og står nu med seks mandater. Problemet er bare, at de ikke umiddelbart kan bruges til noget.

Få overblikket: Her er de fem nye regionsrådsformænd

I hvert fald er SF ikke med i regionens konstitueringsaftale, der sikrer Stephanie Lose (V) et genvalg som regionsrådsformand.

Og det gjorde Villy Søvndal rasende over det, som han omtalte som »magtens arrogance«.

»Så skal man bare ikke gå til valg på et bredt samarbejde, når man så nu bliver tøsefornærmet,« siger han til JydskeVestkysten med henvisning til Stephanie Lose.

Villy Søvndal har i løbet af valgkampen leveret flere hårde angreb på Lohse, der blev regionsrådsformand, da partifællen Carl Holst trak sig fra posten i 2015.

Den hårde retorik fortyder han ikke, men føler sig derimod »dårligt behandlet«.

»Det er simpelthen børnehavemanér at lukke nogen udenfor på den måde,« siger Villy Søvndal til DR.

Alle partier undtagen SF er med i konstitueringsaftalen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Blokeret i syv dage fordi Facebook vurderer kritik af Iran som racisme

Jaleh Tavakoli
Jeg er blokeret for at have skrevet: ”Det her er Iran der spreder budskabet om islamisk terrorisme, i vestlige lande.” I den vedhæftede video legitimerede en iransk imam drab på homoseksuelle.

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her