Politik

Alt er fortsat åbent i dramatisk opgør om borgmesterposten i Slagelse

Intet er afgjort i Slagelse Kommune efter at den sidste stemme tælle er talt op. Borgmester Stén Knuth (V) forventer sejlivede forhandlinger om borgmesterposten.

Den siddende Venstre-borgmester i Slagelse Kommune, Stén Knuth. Foto: Lars Krabbe.

Det er fortsat et stort spørgsmålstegn, hvem der skal være borgmester i Slagelse Kommune.

Selv om det endelige resultat af stemmefordelingen nu ligger fast, er det i skrivende stund stadig uklart, hvem der står til at trække borgmesterkæden over hovedet i fremtiden.

Rød blok bestående Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten står til at få samlet 15 mandater, mens Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance også kan mønstre 15 mandater. Tungen på vægtskålen ser derfor ud til at blive Det Radikale Venstres ene mandat.

Målt i stemmeprocent bliver Socialdemokratiet kommunens største parti med 34,6 pct. af stemmerne, hvilket er en tilbagegang på 0,1 procentpoint i forhold til seneste kommunalvalg.  Venstre får 29 pct., hvilket er 0,2 pct. procentpoint mindre end i 2013.

Liberal Alliance står med 2,7 pct. til at få den største vælgerlussing - en tilbagegang på 2,8 procentpoint, mens SF går 3,7 procentpoint frem og får samlet 6 pct. af stemmerne.

Venstre beholder deres 10 mandater i byrådet, mens Socialdemokratiet med borgmesterkandidat John Dyrby Paulsen i spidsen også beholder deres 12 mandater.

Men billedet bliver mudret af, at der hersker stor splid mellem borgmester Stén Knuth (V) og LA's Villum Christensen, og det kan derfor vise sig at være afgørende, om LA's mandat går til Christensen selv eller den anden LA-kandidat Mick Keller.

I øjeblikket foregår der heftig mødeaktivitet på Rådhuset i Slagelse, hvor partierne vælter ind og ud af Venstres kontor.

Stén Knuth var omkring midnat selv ude og fortælle den fremmødte presse, at det kan tage lang tid, før der er et endeligt resultat.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her