Viden

Nyt studie: Kaffedrikkere lever længere

Det kan være sundt at drikke tre kopper om dagen, viser undersøgelse.

DALHOFF CASPER

Det er altid populært, når ens »last« pludselig viser sig at være harmløs - måske endda god for én.

Derfor vil kaffedrikkere over hele verden formentlig finde glæde og ammunition til debatter om, hvorvidt de drikker for meget kaffe, i en ny undersøgelse fra International Agency for Research on Cancer og Imperial College London.

Derfor virker kaffe mod Alzheimers

I en storstilet undersøgelse blandt 521.330 personer over 35 år fra ti europæiske lande fulgte forskerne både folk, der drak og ikke drak kaffe, i en periode på 16 år.

Her viste det sig, at kaffedrikkerne i gennemsnit levede længere - tre måneder for mændenes vedkommende, et år for kvindernes.

Det skriver avisen The Times.

Et sideløbende studie blandt 215.000 mennesker i USA underbyggede resultaterne.

»Resultatet underbygger den stigende mængde viden, der indikerer, at indtagelse af kaffe ikke blot er uskadelig, men tilmed kan have en positiv helbredsmæssig effekt hos folk,« siger Elio Riboli fra Imperial College til avisen.

Hvorfor er der en advarsel på flaskevand?

Det er særligt lunge- og hjertesygdomme, som omkring tre kopper kaffe om dagen tilsyneladende kan være med til at forebygge.

Kaffe indeholder store mængder polyphenols, der kan være med til at sænke blodtrykket samt øge blodtilførslen til hjernen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her