Så meget tid bruger danskerne på at lave mad

Tjek her, om du er blandt de hurtige, når det gælder aftensmaden.

Artiklens øverste billede
De mennesker, som bruger mest tid på at lave maden, sidder også ved middagsbordet i længere tid. Så tingene hænger sammen.

Får du overstået tilberedningen af aftensmad på under 15 minutter, eller er du typen, der først bager tarteletter, koger høne og skræller friske asparges, så der let går over en time?

En ny undersøgelse af danskernes madkultur viser, at der er størst sandsynlighed for, at du tilhører den første kategori. Ca. en fjerdedel bruger under et kvarter i køkkenet for at få rodet noget aftensmad sammen. Og det er ofte de samme, der springer over, hvor gærdet er lavest og henter færdigvarer ned fra hylderne.

Den anden kategori, der bruger over en time til at tilberede aftenmåltidet, er sværere at finde. Kun fire pct. af dagligdagens kokke har så høje ambitioner. De fleste af os ligger et sted der imellem.

Det mest almindelige er, at vi bruger mellem 15 og 30 minutter på dagens vigtigste måltid. 68 pct. får maden på bordet i løbet af højest en halv time.

Tiden, vi bruger på at lave mad, hænger nøje sammen med, hvor meget af maden, vi vælger selv at lave.

Hvis det er helt og aldeles hjemmelavet, så bruger 40 pct. mere end 30 minutter på madlavningen, mens det kun gælder 21 pct. af dem, der ”snyder” med en færdiglavet sovs eller forbagt tærtebund.

At det alligevel lykkes 60 pct. at få hjemmelavet mad på bordet på en halv time, skyldes, at rugbrødsmadder, som er danskernes mest populære aftensmad, også tæller med på lige fod med de varme retter.

Alderen har også indflydelse på, hvor meget tid du bruger. Jo ældre, des mere tid spenderes på tilberedningen af mad. Det er også blandt de 65-75-årige, der tilberedes mest mad fra bunden.

De enlige bruger ikke så lang tid på at lave mad. I alt spiste ca. en fjerdedel alene de dage, der blev spurgt til, og 40 pct. af dem fik overstået måltidet på under et kvarter.

De mennesker, som bruger mest tid på at lave maden, sidder også ved middagsbordet i længere tid. Så tingene hænger sammen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.