Første kig på LG's nyeste flagskib

Det papirtynde OLED W7 er LG’s sejeste OLED-skærm nogensinde, men byder også på nogle udfordringer.

Artiklens øverste billede
Foto: LG

LG har haft stor succes med OLED de seneste år og er blevet så enerådende inden for OLED, at de nu også leverer paneler til flere af konkurrenterne, bl.a. Sony, Philips og Panasonic. 2017 ser simpelthen ud til at blive det store OLED-år!

Et OLED-tv udmærker sig ved at have betydelig bedre lysstyring og kontrast samt bredere betragtningsvinkel end en typisk LCD-skærm. Hvilket udmønter sig i mere levende, dybdefulde og virkelighedstro billeder.

OLED har også mange fordele, når det gælder design. Eftersom OLED-paneler kræver færre lag end LCD, kan de også laves væsentlig tyndere og mere fleksible. Lige præcis det er tydeligt på OLED W7, LG’s nye 2017-flagskib.

Foto: LG

Design

Den papirtynde OLED-skærm er kun 2,57 mm tyk og hænges op på væggen ved hjælp af magneter. Det meste af elektronikken samt tilslutninger og strømforsyning sidder i den eksterne soundbar med et fladt kabel som eneste forbindelse mellem de to.

Sådanne rekordtynde tv’er er hidtil kun set på messeudstillinger og i mørke baglokaler, men nu har LG altså valgt at sætte det i produktion. Ganske vist til en hamper pris: OLED W7 vil koste omkring 60.000 kroner for 65 tommers model og ca. 185.000 kroner (!) for 77 tommers udgaven, inklusive installation. Det sidste er værd at bemærke, for det er ingen spøg at hænge denne kostbarhed på væggen.

Ingen tvivl om, at LG-skærmen er meget lækker at se på. Billedet ser nærmest ud til at svæve, når det hænger klos op ad væggen med sin næsten usynlige ramme, og det får alle de andre tv’er til at virke håbløst klodsede og forældede. Det her er fremtidens tv!

Samtidig må vi konstatere, at den medfølgende soundbar ikke holder stilen. Den er ganske vist raffineret med smarte motoriserede højttalere, der hejses op, når man tænder for den, og den kan prale af Dolby Atmos surround-sound. Men designmæssigt er den et dårligt match til den millimetertynde skærm.

Mange potentielle tv-købere kunne nok tænke sig at bruge OLED W7 som ren monitor med mulighed for at vælge højttalere ved siden af. Men desværre er man tvunget til at bruge den medfølgende soundbar, da alt, hvad der hedder tilslutninger og styringselektronik, sidder i den. Det ville være en stor fordel, hvis LG kunne tilbyde det i en separat boks.

Helt sort!

LG’s OLED-skærme har altid haft et forbløffende sortniveau. Problemet har hidtil været, at de ikke helt så mørke områder også blev sorte. Eller rettere: Nogle af de mørkeste gråtoner forsvandt. 2016-modellerne havde også en tendens til banding (synlige farveschatteringer) og grønt farvestik.

Foto: LG

På dette område er W7 og E7 klart bedre. Billedprocesseringen er blevet mere præcis med højere bit-opløsning i de mørke områder, hvilket giver flere detaljer, en mere præcis gråtoneskala med glatte overgange og mindre støj.

Lysstyrken er også forbedret. Målt med 100 procent hvid over hele skærmen er den maksimale lysintensitet ganske vist meget lig sidste års modeller. Men det er let at se, at den generelle lysstyrke fra scene til scene er blevet langt bedre. Det er tydeligt, at LG har revideret softwaren for at kunne udnytte kapaciteten i panelet optimalt. W7 har en langt mere spændstig kontrast og mere intensitet i de lyse områder.

Med et endnu dybere og mere detaljeret sortniveau oveni har LG opnået et klart løft i billedkvaliteten i forhold til sidste års modeller.

Konklusion

Selv om vi ikke har haft LG OLED W7 inde til en fuld test, har vi set nok til at kunne slå fast, at flagskibet fra LG er et meget lækkert tv i high-end-klassen. Med sit slanke, minimalistiske ydre kan det fint hænge på væggen uden at dominere stuen. Den høje pris og den relativt upraktiske soundbar trækker dog helhedsindtrykket ned.

Vores råd er derfor at se nærmere på de små brødre i G7- og E7-serien. De vil give næsten samme billedkvalitet som W7 og har desuden en rigtig lækker “picture on glass”-udførelse med soundbaren integreret i foden. Og hvis førsteindtrykket er noget at dømme efter, kan de nye 2017-modeller fra LG blive værdige udfordrere i kampen om at blive konge i tv-junglen.

Hvordan LG vil klare sig mod de nye OLED-udfordrere fra Sony, Panasonic og Philips – og ikke mindst Samsungs nye QLED-skærme – står tilbage at teste nærmere!

Artiklen er publiceret i samarbejde med Lyd og Billede

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.