Annonce
Digitalt

Dansk computerspil bader i internationale priser

International hæder: Det danske computerspil Inside blev storvinderen af årets BAFTA-priser.

Screendump fra Inside

Torsdag vandt det danske computerspil Inside af firmaet Playdead hele fire priser ved årets BAFTA Games Awards.

INSIDE var nomineret til syv af BAFTA-priserne og blev med sine fire statuetter aftenens absolut største vinder.

“Vi har arbejdet i seks år på det her spil, derfor betyder al denne anerkendelse rigtig meget”, siger  Playdeads grundlægger og instruktør Arnt Jensen i en pressemeddelelse.

Da INSIDE blev udgivet i sommer, gav Jyllands-Posten  spillet 6 stjerner i vores anmeldelse, som I kan læse her:

Du bør straks gå i gang: Nyt dansk spil er et mareridtsagtigt mesterværk

Som anmeldelsen påpeger, var der ingen tvivl om, at spillets mesterlige æstetik ville gøre sig internationalt bemærket, og det har i den grad vist sig at holde stik. Inside har fået topkarakterer i medier over hele verden, fra britiske The Guardian til amerikanske Washington Post, og har siden award-sæsonen startede i december 2016 vundet priser til alle de største spilprisuddelinger, der findes på verdensplan: bl.a. to priser ved Game Developers Choice Awards i San Francisco, tre priser ved DICE Awards i Las Vegas og titlen som Best Independent Game ved The Game Awards i Los Angeles.

”Vi har meget at glæde os over, når et dansk spil bliver anerkendt og hyldet rundt om i verden”, siger direktør for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, der var tilstede ved prisoverrækkelsen.

”Selvom spillet konkurrerer med spil med langt større budgetter står det distancen i kraft af en høj kunstnerisk kvalitet og integritet kombineret med en sjældent kompetent udførsel. Det har sat en milepæl for dansk spilkunst”.

BAFTA Games Awards blev afholdt ved en gallaceremoni på Tobacco Dock i London den 6. april. INSIDE vandt priserne for Artistic Achievement, Best Game Design, Narrative og Original Property.

Inside blev udgivet i juli 2016 og kan spilles på PC, XboxOne og PS4. Det er det andet spil fra Playdead, som udgav debutspillet Limbo i 2010 – ligeledes til stor international anerkendelse.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her