Digitalt

Mere end 100.000 spilfans fra hele verden kan få fingrene i nyt dansk spil denne uge

Det danske spilfirma Tribands nye spil er en opfindsom hyldest til keyboardet. Det udgives på en helt særlig vis, der betyder, at du er nødt til at rykke hurtigt, hvis du vil have fat i det.

Keyboard Sports – The Final Tribute

Triband

PC, Mac og Linux, cirka 80 kr. via https://www.humblebundle.com/monthly

Der er to ganske usædvanlige ting ved det danske spilfirma Tribands nye spil Keyboard Sports – The Final Tribute:

1) Jo bedre du er til at spille computerspil, jo sværere vil nogle dele af spillet muligvis være for dig.

2) Du kan kun få fat i spillet i denne uge. Hvis ikke du rykker inden fredag ved midnat, må du vente til i 2017 med at spille det.

Lad mig starte med punkt 1: Spillet hedder Keyboard Sports og er en hyldest til tastaturet. »Vi elsker keyboards,« lyder det fra Triband. »Touchpads, mobiler og Siri giver slet ikke den samme fede oplevelse«.

Jeg er meget enig. Jeg ELSKER også keyboards og glæder mig derfor til at kaste mig ud i den fine, lille Karate Kid-inspirerede historie, hvor den unge lærling skal gennemgå forskellige prøvelser på tastaturet, igangsat af Master Qwerty, inden den rigtige Keyboard Sports-træning kan begynde. Der er en god 80’er-retrostemning over hele set-uppet, hvilket giver god mening på alle ledder og kanter for et lille spil, der gør stilfærdigt oprør mod stemmestyring, touchscreens og andre moderne, tastatur-udryddende opfindelser.

Inden længe er jeg i gang med lærlingens første, bøvlede udfordringer, og her er det, at tingene bliver rigtigt kung fu:

Jeg skal bruge keyboardet på en ny og lad os bare kalde det lettere udvidet måde, og her hjælper de titusindvis af timer, jeg har brugt på at sidde og skrive artikler med lynhurtige, indarbejdede fingerplaceringer overhovedet ikke. Hvad der hjælper mig endnu mindre er dog al min computerspilerfaring. De mest effektive måder at bevæge en figur gennem en spilverden på sidder grundigt indarbejdet i mine fingre. Men i Keyboard Sports sidder bevægelserne ikke længere, hvor de plejer. Og selvom alt er fuldstændigt logisk placeret, vælter min pixellerede lærling rundt som en kegle i trafikken og må starte forfra, igen og igen og igen. Jeg kan SE, hvad jeg gør forkert, men årtier af indsamlet  computerspil-erfaring sidder fast i mine tastaturreflekser. Forfra igen, indtil jeg endelig får vredet mig ind i de nye spilleregler. Dét er godt fundet på, og et prima eksempel på Tribands talent for at skabe nye og overraskende spilmekanikker med blot et enkelt, veludført twist. Jeg er fan.

Mine nye keyboard-skills folder sig derefter ud gennem action-pakkede flyveture, skønne snowboard-sekvenser og elegant udtænkte isskøjte-udfordringer, alt sammen indsvøbt i et fint og gennemtænkt soundtrack og en underspillet, charmerende humor.

Det er et spil, der i høj grad også vil kunne nydes af folk, der ikke normalt spiller spil på pc eller mac, og hvis du selv (eller nogen du kender) kunne tænke sig at spille med nu og her, skal der lige spidses ører, for nu kommer vi til det usædvanlige punkt nummer 2: Du kan kun få fat i spillet i denne uge, nærmere bestemt fredag inden midnat.

Årsagen er, at spillet er udgivet via det såkaldte Humble Bundle Monthly, som er et månedligt abonnement, hvor man for omkring 80 kr. får en hel bunke kvalitetsspil udvalgt af Humble, ofte til den tidobbelte værdi. Der er mere end 100.000 abonnenter fra hele verden, og ideen med Humble Bundle er selvfølgelig, at det er en god marketingskanal, hvor man, ligesom i en hemmelig slikpose, kan få sig nogle gode overraskelser. Samtidig går 5 procent af indtægten ved de månedlige abonnementer til forskellige velgørende organisationer. Og Keyboard Sports er altså en del af denne måneds pakke, kreeret specielt til Humble – som en såkaldt Humble Original.

Hvis du vil have fat i denne november-udgave af Humble Bundle, kan du tilmelde dig abonnementet her (og lige præcis denne pakke med Keyboard Sports kan kun købes til og med fredag den 4. november).

Hvis du kan vente, udgives Keyboard Sports på helt almindelig vis på Steam (til PC, Mac og Linux) i en udvidet udgave i starten af 2017. Alle, der har købt Keyboard Sports via Humble Bundle, får også den fulde udgave automatisk.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her