Er Samsungs foldelige telefon et kig ind i fremtiden?
Der er både højdepunkter og nedture ved Samsungs nye foldelige produkt, som kan skifte gnidningsløst mellem smartphone og tablet.
Onsdag aften kunne Samsung lancere en smartphone, som kan foldes ud til en tablet - helt uden spor af at have været foldet på midten.
Den nye kombinerede smartphone og tablet hedder Galaxy Fold.
Jens Hummelmose, som er skribent hos teknologimediet recordere.dk, er i London i forbindelse med Samsungs lancerings-event, og han har derfor set demonstrationen af det foldelige produkt.
Og det tegner umiddelbart godt, fortæller han.
- Den kan lave gnidningsløse skift fra den lille til den store skærm, hvor man bevæger sig mellem præcis det samme sted og billede, siger Jens Hummelmose.
Derudover kan den virkelig noget i forhold til multitasking, fortæller Jens Hummelmose med henvisning til, at man kan arbejde i tre apps på én gang.
- Den foldelige idé er ikke fuldstændig ny, for der er kommet flere telefoner ud allerede. Der blev for eksempel vist en lignende kinesisk telefon på en teknologimesse i Las Vegas.
- Men de øvrige produkter er i en rigtig dårlig kvalitet, hvor man ikke har en særlig lækker følelse. Ved Samsungs produkt har de kigget meget på, hvordan det skal tage sig ud æstetisk, fortæller Jens Hummelmose.
Nogle steder mener han dog, at den halter lidt - eksempelvis er der meget tom plads på forsiden af selve telefonen.
Steen Jørgensen, som er chefredaktør på netmediet mobil.nu, var også med til lanceringen, og han er positiv over for, hvor langt Samsung er med teknologien og produktet.
- Men det er en ny teknologi, og det koster virkelig i starten. Der kommer til at gå et par år endnu, før det ryger ned i et prisleje, hvor mere almindelige forbrugere vil være med.
Den amerikanske pris begynder ved 1980 dollar - altså omkring 13.000 kroner.
Steen Jørgensen ser dog en klar fremtid i det foldelige design.
- Vi kommer til at se en del af det på Mobile World Congress i Barcelona i næste uge, siger Steen Jørgensen og fortsætter:
- Der går også hårdnakkede rygter om, at Apple arbejder på en fold-ud-telefon, og så er det, fordi de ser et marked for det. Apple laver ikke et nicheprodukt.
Jens Hummelmoses dom lyder, at Samsungs foldelige dobbeltprodukt nok kommer til at finde sig til rette blandt et relativt begrænset publikum.
- Den vil finde en målgruppe inden for forretningssegmentet, som kan se det smarte i ikke at skulle rende rundt med både telefon og tablet. Man kan sige, at her har vi faktisk den første rigtige phablet - altså en kombination af phone og tablet, fortæller han.
- Men den skal finde stabiliteten som produkt, så folk tror på, at den virker og ikke går i stykker, når man har åbnet og lukket den 10.000 gange, tilføjer han.
Jens Hummelmose peger på støv og hygiejne som et potentielt problem for produktet. Han frygter, at der kan samle sig urenheder inde i den sammenfoldede telefon.
- Det, der bekymrer mig mest er, hvordan skærmen inden i vil komme til at se ud. For man kender det jo fra sin sammenklappelige laptop: Den bliver mere og mere støvet og fedtet, jo flere gange man klapper den op og ned.
- Så jeg er spændt på, hvordan man vil løse støvproblemet, for støv laver ridser, siger Jens Hummelmose.
/ritzau fokus/