Stortest af luksus-tv'er

Her tager vi temperaturen på tv’ernes luksusklasse i prisniveauet omkring de 20.000 kroner. De testede tv’er er ret forskellige. Men billedkvaliteten har over hele linjen fået et kæmpe løft – takket være forbedringer i OLED- og QLED-teknologierne. Du får høj kvalitet for de mange penge

Artiklens øverste billede
Samsung QE55Q9F. Foto: Samsung

Hvis du står for at opgradere dit tv til en model med den nyeste billedteknologi, er der godt nyt. Vi tester her tv’er i luksusklassen omkring de 20.000 kroner, så man må forvente høj kvalitet. Men en tilsvarende test sidste år viste en del kedelige småfejl. Billedmæssigt var prisen ikke altid helt berettiget. Sådan er det ikke i år. Fejlene er væk.

I dag kan du nemt finde tv’er med den fine OLED-skærmteknologi i dette prisleje. Det har tre af testdeltagerne. Samsung har (midlertidigt) forladt OLED-sporet og har i stedet valgt at satse på sin egen QLED, der er en nyudviklet LED-teknologi, som bestemt godt kan være med i kampen. Billedet er generelt i højere kvalitet end med de traditionelle LED-paneler.

Testens OLED-tv’er er ret gode, men forskellige billedmæssigt. Det er faktisk lidt pudsigt, da de benytter den samme type skærmpanel. OLED-teknologien er stadig så ny, at der ikke er mange producenter af selve panelet. Så alle panelerne i denne test og på markedet generelt leveres så vidt vi er orienteret af LG.

Netop den koreanske producent har haft OLED-tv’er længst og har satset stort på teknologien – også i de år, hvor andre ikke rigtigt vidste, hvad de ville. Derfor skulle man tro, at LG’s tv’er ville være de bedste, men det er de ikke altid.

Vores tidligere test har afsløret, at de billedforbedrende kredsløb – der sikrer, at billedet står godt uanset, om du streamer, ser en gammel film i ringe opløsning eller en film fra en Blu-ray – stadig har enorm betydning for det billede, du ender med at få op på skærmen. Det gælder også i luksusklassen, og det er den primære årsag til, at det samme panel kan give forskellige resultater i forskellige tv-modeller.

Lyden halter stadig

Der er også mange lighedspunkter. De testede tv’er har det samme antal HDMI- og USB-indgange, og skærmstørrelsen er 55″. Der er naturligvis også tale om tv med internetadgang og diverse tjenester, såkaldte smart-tv’er. På det punkt kan der være lidt forskel, men generelt er funnktionerne og betjeningen blevet bedre end tidligere. Hvis du lægger vægt på hastighed og brugervenlighed, er et Apple TV dog langt at foretrække.

Et punkt, der bestemt ikke er blevet bedre, er lyden. Den er stadig næsten lige så flad og spinkel som tv’ernes kabinet. Og retfærdigvis skal vi sige, at det er svært at lave ordentlig lyd i et smalt tv. Så det gode, gamle råd tæller stadig: Supplér med en lydbar eller et surroundsystem. Mon ikke du kan få en god pris på en lydbar, når du køber så dyrt et tv? Det tror vi.

Læs testene her:
LG OLED55C8
Samsung QE55Q9F
Panasonic TX-55FZ800E
Sony KD-55AF8

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.