Annonce
Digitalt

Kendt realitystjerne er mest risikabel at søge på online

Navnet Kim Kardashian leder hen til flest hjemmesider med malware og phishing i Storbritannien.

Kim Kardashian kan lede hen til risikable hjemmesider, advarer sikkerghedsfirma. Foto: Lionel Cironneau/AP

Hvis man er nysgerrig efter at læse nyt om modellen, realitystjernen og skuespilleren Kim Kardashian, så pas på ikke at lande på en hjemmeside, der forsøger at placere vira på din pc eller fiske personlige oplysninger ud af dig, skriver BBC.

Et enkelt tweet fra amerikansk realitystjerne koster Snapchat 8 mia. kr.

»Vi lever i en verden, hvor tempoet er højt og mulighederne mange for at søge informationer om kendte fra kulturverdenen og sociale medier. Vi anbefaler, at man holder sig til troværdige nyhedskilder,« understreger Raj Samani, chefudvikler hos cybersikkerhedsfirmaet McAfee.

McAfee påpeger, at mange it-kriminelle misbruger kendisser til at lokke folk til at klikke på links, der fører til lyssky hjemmesider. Siderne kan installere malware på brugernes computere eller stjæle personlige oplysninger samt kodeord. 

De mest risikable briter at søge på i 2018 til nu er næstefter Kim Kardashian, supermodellen Naomi Campbell, Kourtney Kardashian, sangeren Adele og Love Island-værten Caroline Flack.

Blandt amerikanske kendisser er skuespilleren Ruby Rose den mest risikable at søge på.

McAfee opfordrer også til, at man har sine sikkerhedsprogrammer slået til og holder dem opdateret. Tallene er opgjort for britiske hjemmesider.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her