10 gode uden kabel

Trådløse højttalere fås til alle behov – fra bærbar musik på ferieturen til fuldvoksne gulvhøjttalere. Her er 10 af de bedste.

Artiklens øverste billede
Fotos: PR

Vi tester rigtig mange højttalere hvert eneste år. Blandt dem er kategorien for trådløse højttalere den mest varierede, da den i princippet kan omfatte alt, så længe musiksignalet bare overføres uden kabel. De mindste modeller er således bærbare Bluetooth-højttalere, der passer i tasken eller lommen, mens de dyreste udelukkende er til hjemmebrug og udnytter husets trådløse netværk. Multirums-højttalere indgår ligeledes i denne kategori. Højttaleren, som vi kender den, har over 100 år på bagen, og selv om der er sket meget over årtierne, er grundprincippet stadig det samme som dengang. Men det er ved at ændre sig. En stadig større del af de nye modeller, der sendes på markedet, er nemlig trådløse, aktive og fyldt med digital elektronik.

Nye teknologier har gjort det ikke bare muligt, men også billigt at bygge det meste af anlægget ind i højttaleren. Og stadig flere højttalere laves i både passive og aktive varianter. Med kun en beskeden prisforskel – noget, som bør få producenter af stereoforstærkere og højttalerkabler til at kigge sig over skulderen. Den klassiske højttaler til stereoanlægget vil næppe uddø, men den er ikke længere den eneste løsning.

Vi har her samlet et udvalg af trådløse højttalere i forskellige prisklasser, som alle har gjort sig ekstragodt bemærket i vores tests i det forløbne år. Hvad enten du leder efter en økonomisk bærbar højttaler eller et alternativ til stereoanlægget, er det her, du skal kigge.

 

Musikformat i miniformat

Foto: PR

Bose SoundLink Mini 2

Pris: 1.600 kr.

Web: bose.dk

Den første SoundLink Mini udnævnte vi til den bedste lille, trådløse højttaler. Så hvilke superlativer skal vi hæfte på den forbedrede toer? Den er lettere at bruge, har længere batterilevetid og kan nu også bruges som højttalertelefon. Og ligesom med forgængeren bliver man overrasket, første gang man hører den. Man kigger efter en større højttaler i rummet, for det kan da ikke være den lille sag, der spiller så højt? Jo, SoundLink Mini har forbløffende volumenressourcer og en kontant bas.

Læs hele testen af Bose SoundLink Mini 2

 

Audio Pro fylder hjemmet

Foto: PR
Audio Pro Addon C10 og C5

Pris: 2.800 kr. / 1.900 kr.

Web: audiopro.com

Audio Pros første rigtige multirumshøjttaler, C10, vil pryde et hvilket som helst rum med sit renskurede design. Den er nem at tilslutte og lyder præcis lige så godt som sine mindre opkoblede forgængere. Desuden understøtter den alle nødvendige musiktjenester og har både AirPlay og Spotify Connect indbygget. Med et mindre format og en tilsvarende lavere pris end C10 kan lillebror C5 være et mere overkommeligt alternativ (C10 koster en lille tusse ekstra). Fordi den ikke kan spille lige så højt eller dybt som storebror, slår C5 ikke rigtig til som hovedhøjttaler. Men den kan være en god mulighed i soveværelset eller køkkenet. Med sit flotte design kan den sagtens tåle at stå fremme, og ud over C10’s kassegrå fås C5 også i rosa.

Læs hele testen af Audio Pro Addon C10 og C5

 

Mesteren er tilbage

Foto: PR
Audio Pro Addon T10 Gen 2

Pris: 2.300 kr.

Web: audiopro.com

Dengang vi testede den oprindelige Addon T10, faldt vi næsten ned af stolen, da vi hørte, hvor godt den lød. Så godt, at vi kårede den til 2013’s bedste trådløse højttaler. Med lanceringen af Audio Pros nye sortiment har de også opdateret flagskibet. På ydersiden er det meste velkendt med et klassisk og elegant look. Vi noterer os flere og bedre kontroller, mens indersiden har fået opdateret både elektronik, forstærkere og enheder. Og Addon T10 Gen2 har fået en baskontrol, så man selv kan vælge, hvor vrede naboer man vil have. Den har nemlig masser af kraft, der kan fylde et helt rum med endnu renere og flottere lyd. Og det uden at virke anstrengt. Lyden kan måske ikke sammenlignes med guldvinderen, men til en tiendedel af prisen er det her et mere overkommeligt køb for de allerfleste. Hatten af for det!

Læs hele testen af Audio Pro Addon T10 Gen 2

 

Rundspillende termokande

Foto: PR
Bose SoundLink Revolve+

Pris: 2.800 kr.

Web: bose.dk

Med SoundLink Revolve+ udfylder Bose et hul i deres sortiment ved at tilbyde en rundstrålende højttaler. Den fås både i en mindre, lettere model og i denne større plusmodel med bedre batterilevetid. Som sædvanlig for Bose er kvalitetsfølelsen i top med pænt, massivt metal og gummieret top og bund. Om Revolve+ er den rigtige for dig eller ej, afhænger af, hvordan du skal bruge den. Har du en åben grundplan, hvor du bevæger dig rundt om højttaleren, så er rundstrålende lyd perfekt. Batteridrift er

også et plus, hvis du vil kunne flytte rundt på højttaleren og måske høre musik i badet. Skal du derimod have en højttaler, der står ét sted, f.eks. i en reol, så er de andre, stationære højttalere bedre valg. De giver et mere korrekt lydbillede og kan klare dybere bas.

Læs hele testen af Bose SoundLink Revolve+

 

Livsstilshøjtaler

Foto: PR
Urbanears Stammen

Pris: 2.800 kr.

Web: urbanears.com

Overraskende nok var det Urbanears snarere end søsterselskabet Marshall, der kom med de første multirumshøjttalere. Det er let at affærdige Urbanears som et brand, der satser mere på stil end lydkvalitet. Men det ville være uretfærdigt over for Stammen, deres første højttaler. Den lyder faktisk rigtig godt, hvis man ikke presser den for hårdt eller stiller urimelige hi-fi-krav. Og vil man have mere kraft, kan man vælge storebror Baggen til en lille tusindlap mere. Ud over Bluetooth kan man få bedre

lydkvalitet via Wi-Fi og endda sætte den op i et multirumssystem. Via Wi-Fi er der både Chromecast, AirPlay og Spotify Connect indbygget. Og så gør det heller ikke noget, at den let kan fås til at matche indretningen med sit lækre stof i mange farver.

Læs hele testen af Urbanears Stammen

 

Klokkeklar lyd

Foto: PR
DALI Zensor 1 AX

Pris: 3.999 kr.

Web: hifiklubben.dk

De små Dali Zensor 1 AX er ikke større, end at man kan gemme dem bag et A4-ark, og de passer fint ind i en bogreol eller på et vægstativ. De lyder klokkeklart og nuanceret, og er alle pengene værd. De kan opleves som lidt lyse, for Dali ønsker åbenbart, at diskanten skal være en hørbar del af lydbilledet. Det betyder, at de er meget åbne i mellemtonen, og det lille løft i diskanten – som i øvrigt er rigtig godt opløst – giver et frisk og luftigt lydbillede. Der er ikke mange betoninger i frekvensområder, hvilket vidner om en gennemført

konstruktion, og det mærkes bl.a. på stereoperspektivet. Dali Zensor 1 AX bør stå på eller i en bogreol eller på et par standere ikke langt fra bagvæggen, alternativt hænge på væggen. Så er balancen god, og lydbilledet overbevisende stort og åbent.

Læs hele testen af DALI Zensor 1 AX

 

M5 Sparker R*V!

Foto: PR
Beoplay M5

Pris: 4.495 kr.

Web: beoplay.com

Beoplay M5 er nok en af de smukkeste trådløse højttalere, vi endnu har set. Dertil spiller den fremragende og har et væld af trådløse tilslutningsmuligheder. Brug den alene eller forbind den til A6 eller A9 i et multirumssystem. Overfladen er beklædt med møbelstof fra Kvadrat i sort eller gråt, og den matte skive i toppen er af aluminium. Sidstnævnte er én stor knap, som bruges til at starte og pause musikken samt skrue op og ned for volumen. Det er ikke en højttaler, der bare skal spille diskret i baggrunden, men i stedet en lille slagkraftig dåse, der både kan og skal spille op til fest. Som en hidsig lille køter gør den sig bemærket, og det skal den have lov til. Hvis du er glad for tung bas, men stadig krystalklar lyd, er den bestemt værd at overveje.

Læs hele testen af Beoplay M5

 

Tre-i-enere

Foto: PR
DALI Zensor 5 AX

Pris: 6.999 kr.

Web: hifiklubben.dk

DALI Zensor 5 AX er noget af det tætteste, man kommer på WAF-venlige gulvhøjttalere: Smalle, diskrete og beskeden af højde. Og hvad der gives ud af gulvplads til højttalerne, kommer ind igen i reolen, da der er indbygget forstærker. De gør det hele rigtigt – og det meste af det endda ret imponerende. Lydbilledet er stort og charmerende, langt over forventning i forhold til prisskiltet, og de kan sagtens spille en mellemstor stue op uden at få åndenød. At de så ovenikøbet er forholdsvis pæne at se på og falder ind i stuen, er et ekstra plus. Sammenlignet med den passive udgave er der meget hi-hi at hente for kun en smule mere. Bluetooth-streaming er en behagelighed, men kan du leve med kabeltræk, så løfter det lydkvaliteten betydeligt.

Læs hele testen af DALI Zensor 5 AX

 

De fedeste trådløse

Foto: PR
Klipsch The Sixes

Pris: 8.990 kr.

Web: av-industry.dk

Hvis du ikke kan blive revet med af disse højttalere, så ved jeg ikke, hvad der skal til. De trådløse kompakthøjttalere fra amerikanske Klipsch lyder ikke så korrekt som mange andre højttalere, men kedeligt bliver det aldrig med The Sixes. Der i øvrigt også har pladespillerindgang. Hipster-appellen er skyhøj. Man kan næsten mærke lugten af skægolie og friskbrygget øl, når man ser den varmbrune valnøddefinér, der omslutter højttalerne. De vinder nok ingen priser blandt hi-fi-puritanere, men jeg tvivler også på, at det har været Klipsch-ingeniørernes intention. De må have haft det sjovt, da de lavede The Sixes, for det smitter virkelig af på lytteren. Hvis man kan glemme alt om hi-fi og bare nyde musikken – trods fejl og mangler – er der ikke mange aktive og trådløse stereohøjttalere, der er mere underholdende.

Læs hele testen af Klipsch The Sixes

 

Multirum med hi-fi kvalitet

Foto: PR
Electrocompaniet EC Living TANA SL-1 og L-1

Pris: 10.980 kr.

Web: ecliving.electrocompaniet.com

Når man tænker stereoanlæg, tænker man automatisk på to højttalere med en forstærker imellem. Men hvorfor ikke sløjfe forstærkeren til fordel for to fuldt aktive højttalere? Det er, hvad Electrocompaniet har tænkt med deres Tana-serie. Tana SL-1 er hovedhøjttaleren (kan købes alene), mens L-1 er slaven. Sammen er de et fuldvoksent stereoanlæg med streaming-tjenester, digitalradio og digitalindgang til tv’et. Og de kan bygges ud til trådløst multirum. Hvad lyden angår, er der ikke meget at sætte en finger på. Der er opløsning i overtonerne, så sangstemmer kommer klart og tydeligt frem, bækkener svæver, og violiner ligeså. Den fyldige mellemtone gør, at man får mere klang fra akustiske instrumenter, sangstemmer står godt frem, og også popmusik engagerer.

Læs hele testen af Electrocompaniet EC Living TANA SL-1 og L1

Artiklen er publiceret i samarbejde med Lyd og Billede

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.