Annonce
Digitalt

Messenger til børn kan give en god start på sociale medier

Ny beskedtjeneste til børn kan være en fordel, men har også ulemper, mener rådgiver i børn og sociale medier.

Forældre kan følge med i, hvad deres barn foretager sig på beskedtjenesten. Foto: Facebook via AP

Facebook har lanceret en ny beskedtjeneste til børn under 13 år, hvor forældre kontrollerer, hvem børnene kommunikerer med.

App'en hedder Messenger Kids og er i øjeblikket kun tilgængelig for brugere i USA.

Børnene får en bruger gennem forældrenes Facebook-profil. Her skal barnets forældre acceptere, at barnet må indlede en samtale med en anden bruger på Messenger Kids.

Forældre kan altså følge med i, hvad deres barn foretager sig på beskedtjenesten.

Og det kan være en god måde at introducere børn til sociale medier. Det mener Lykke Møller Kristensen, der rådgiver i børn og sociale medier.

- Det kan være en fordel, for det forpligter forældre til at være med på sidelinjen. Børn bliver ikke modne til at være på sociale medier, bare fordi de fylder 13 år. Det bliver de, når de bliver digitalt modnet sammen med de voksne, siger hun.

Facebook lancerer forældrekontrolleret Messenger til børn

Lykke Møller Kristensen påpeger, at det er positivt, at tjenesten bliver sat op til de helt unge brugere. For mange børn har allerede en Facebook-profil med en falsk alder, hvor blandt andet sproget er målrettet til voksne.

- Når det er rettet direkte til børn, så er der fordelen, at foranstaltningerne er på plads. Sikkerheden er nok mere skærpet, lyder det.

Men hun ser også et problem i, at det bliver normalt, at børn er på sociale medier.

- Der er et skred i, at vi accepterer, at vi ikke kan gøre andet end at levere noget til børn, fordi de alligevel er på sociale medier, siger hun.

Når børn opretter profiler med en falsk alder, kan Facebook ikke analysere, hvordan børn egentlig agerer på det sociale medie. Men det bliver nu langt lettere at gøre, og det kan være problematisk.

- Det betyder meget, at Facebook nu kan sætte alder på den adfærd, som børnene har. Nu har de en meget specifik information på personen. Det kan blive en etisk udfordring, siger Lykke Møller Kristensen.

Det er endnu uvist, hvornår tjenesten bliver tilgængelig i Danmark.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Hjemme hos bohemerne på Frederiksberg: De bor på 68 eksklusive kvm sprængfyldt med kunst og vintage
I en nyligt restaureret palæejendom på Frederiksberg i København bor Tanja Grunwald og Henrik Voigt. De har indrettet sig med både klassisk design, vintagefund og kunst – og især kunst har en stor betydning for dem. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her