Sådan sikrer du dig mod skybrud

Undgå dyre skader på huset, hvis der kommer skybrud.

Artiklens øverste billede
Op til skybrudssæsonen kan det også være en god idé at gå dine forsikringer igennem.

- En gang eller to om året er det godt at tjekke taget for revnede tagplader eller ujævnheder. Tjek også, om der er tæt omkring skorsten, antenne og ovenlysvinduer, siger hun.

Derefter er det godt at gå en tur omkring huset. Tjek især, at der er fald i terrænet væk fra huset, så vandet kan løbe væk.

- Hvis man har et stort træ eller en busk til at stå op ad huset, danner det typisk et hul, hvor vandet kan samle sig. Det hul skal man sørge for at fylde med jord, så vandet ikke løber ind i soklen, siger Tine R. Sode.

Har man en fliseterrasse, som ikke hælder væk fra huset, kan man overveje at skifte fliserne ud med armeret græs, hvor vandet kan trænge igennem, foreslår hun.

Det kan også være en god idé at gå en tur omkring huset med en paletkniv og tjekke om fugerne ved vinduer og døre er tætte.

Når der er et aktuelt skybrudsvarsel, er det vigtigt at undersøge, om tagrenderne er fri for blade og andet, der kan hindre regnvandet i at løbe frit. Gå også tagbrøndene igennem og rens dem, hvis de er fyldt med blade og snavs.

Hvis man har en kælder, er det en god idé at lukke udvendige ventilationsrister til med en sandsæk. Inde i kælderen kan man også smide en sandsæk hen over gulvafløbet, og så er det vigtigt at løfte sine ting op fra kældergulvet.

- Det er især vigtigt, hvis man har en kælder, hvor der er gulvafløb eller toilet, for der kan man risikere at få det beskidte spildevand fra kloakkerne ind i kælderen, som kan inficere alle ens ting, siger Tine R. Sode.

Op til skybrudssæsonen kan det også være en god idé at gå dine forsikringer igennem.

En almindelig husforsikring dækker efter et skybrud, hvis man har fået en skade, fordi huset er blevet oversvømmet af vand, der ikke kunne få afløb. Med mindre vandet er trukket ind gennem utætheder i vægge og tag, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikring og Pension.

- Folk tager ofte fejl af deres forsikringsdækning i tilfælde, hvor vandet er trængt ind igennem utætheder i vægge eller tag. Det dækker en husforsikring typisk ikke, med mindre man har en udvidet hus- eller vandforsikring, siger Anja Lintrup Sørensen.

/ritzau/FOKUS

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.