Teater

Kontroversielt imperium er ramme om musical, der går tæt på idealer og bristede illusioner

Teater V i Valby undersøger, hvordan det gik de mange, der i 1970'erne opholdt sig på en af de mange Tvind-skoler.

Plakaten til TeaterVs kommende forestilling "Tvind - The Musical". PR-foto

»Vi er ikke mærkelige. Vi er bare dedikerede.«

Således lyder det fra en af de medvirkende i det københavnske Teater V's kommende musical, der har udgangs- og omdrejningspunkt i Tvind-bevægelsen, der blev grundlagt af Mogens Amdi Petersen i 1970.

Senere røg både ledelsen og hele Tvind-imperiet ud i en sand orkan, og denne har faktisk ikke lagt sig endnu, hvor blandt DR netop i to programmer er gået tæt på Tvind-imperiets stadig meget omfattende aktiviteter.

Men det er slet ikke alle disse kontroverser, der er omdrejningspunktet for musicalen, som har premiere den 11. november på Teater V i Valby.

I musicalen rettes fokus på alle dem, der med udgangspunkt i deres tid på Tvind, troede fuldt og fast på fælleseje, var udsat for gruppepres og manglende hensyn til jeg'et, som det hedder i det materiale teatret har udsendt i forbindelse med den kommende forestilling.

I samme beskrivelse tilføjer Teater V:

»Det er ikke en musical i gængs forstand, men historien om en gruppe mennesker og deres udvikling i Tvind individuelt og sammen - krydret med et udvalg af tidens politiske slagsange.«

I forestillingen møder publikum blandt andre Bannerføreren og Ideologen, der knækker, Den Stædige, der forbliver stærk i troen på idealerne, Talentet, der forråder sig selv, Organisatoren, der møder kærligheden og Kvinden, der mister den.

»Tvind - The Musical" er en forestilling om en tid, hvor fællesskabet fyldte for meget til en tid, hvor fællesskabet fylder for lidt,« lyder det fra Teater V.

Forestillingen er instrueret af Jens Svane Boutrup, skrevet af Andrea Garfield og blandt de medvirkende er blandt andre Iben Dorner, Martin Bo Lindsten, Rikke Bilde, Sune Kofoed, Margit Watt-Boolsen og Sune Skuldbøl Vraa.

Musicalen kan opleves indtil 3. december.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Tvind ekspanderer voldsomt herhjemme
Jan Morell, forfatter (og tidligere varm tilhænger af Skolesamvirket Tvind) Aarhus
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her