*

Teater

Vi gør det så godt, vi kan

Hæsblæsende krimifarce med jammerlige amatører – det er ret morsomt!

Gordon Kennedy og Jesper Riefensthal holder på den vakkelvorne scenografi. Foto: Thomas Petri

TEATER
FOLKETEATRET
KOMEDIEN HVOR ALT GÅR GALT

Af Lewis, Shields og Sayer
Scenografi: Søren Glad
Iscenesættelse: Geir Sveaass
Varighed: To timer
Turnerer til 21. november.

At agere dilettant på scenen som professionel skuespiller er ofte morsomt, men altid svært. ”Svend, Knud og Valdemar” er skoleeksemplet, og da Comedieteatret for et par sæsoner siden spillede farcen ”Mordet på Skackholm Slot”, døde morskaben mellem hænderne på dem.

Det sker heldigvis ikke i denne engelske farce – spillet flere år i London – om en amatørtrup, der skal opføre en krimigyser. Plottet synes sært nok magen til Comedieteatrets, men er altså skrevet af andre, og resultatet er lysår bedre.

De otte skuespillere tumler ud og ind af stuedekorationen med en livsfarlig gesims i det ene hjørne. Døre falder af, vægge falder ned, rekvisitter forsvinder, replikker glemmes eller kører i evig båndsløjfe – teaterelskere på begge sider af rampen vil genkende det meste. Uheld på scenen? Her mangler intet. Forbløffende, som de kan smadre ind i sætstykkerne i to skønne timer, mens de over- eller underspiller, så ikke en eneste replik klinger ægte. Noget af en præstation i Geir Sveaass’ glimrende iscenesættelse, hvor løjerne bliver stedse vildere, mens de stramt doserede pauser aftenen igennem sikrer, at det aldrig føles larmende eller dumt.

Nydes kan især Jesper Riefensthal for bedårende frontspil, kronisk smil til publikum og den fladeste replikføring nord for Alperne, skarpt forfulgt af Gordon Kennedy og Marie Mondrup, mens Kristian Holm Joensen brillerer i udtaleproblemer og gakkede gangarter. To timers fjollet farce-fornøjelse, der klæder det danske teaterlandskab.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her