Teater

Fredet teater høster traditionsrig pris

Folketeatret i København er blandt de præmierede bygninger i kommunens årlige konkurrence.

Folketeatret var ved sin opførelse i 1846 en hippodrome, men blev hurtigt taget i brug som teater. Foto: PR

Siden 1902 har Københavns Kommune hædret byens smukkeste bygninger og anlæg. Blandt vinderne for 2016, som kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) netop har afsløret, er arkitekterne bag restaureringen af Folketeatret på Nørregade.

»Med ombygningen har Bertelsen & Scheving Arkitekter åbnet foyeren op imod Nørregade og inviterer dermed byens liv ind i Folketeatret,« lyder begrundelsen i en pressemeddelelse.

Folketeatret blev bygget i 1846 som et cirkus for heste og andre dyr. I løbet af får år skiftede hippodromen funktion og har siden 1850'erne fungeret som teater.

Teatret har flere gange gennemgået ombygninger. Med den seneste hædres desuden »en glad, uformel stemning, som passer godt til det repertoire, der er i teatret«.

Udover Folketeatret blev byhusene på Islands Brygge, Cirkelbroen, Krøyers Plads, Sankt Annæ Plads, Kvæsthusmolen og Turbinehuset præmieret.

»Jeg er fantastisk glad for, at vi igen i år kommer bredt rundt med vores præmieringer. To torve, to boligbyggerier, et gammelt fredet teater, et erhvervsbyggeri og en bro, der alle hver for sig gør det godt for København og dansk arkitektur – og som der bliver lagt mærke til ude i verden,« skriver borgmester Carl Christian Ebbesen, der er formand for bedømmelsesudvalget.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Teater
Annonce
På den anden side
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her