*

Musik

Pink Floyds Roger Waters udgiver sit første soloalbum i 25 år

Den britiske musiker er klar med første single. Albummet kommer i begyndelsen af juni.

Roger Waters er klar med en ny single, "Smell The Roses". Siden kommer et helt album, produceret af Nigel Godrich. Foto: Jakob Jørgensen

Roger Waters fra Pink Floyd har optrådt i hele verden med sin The Wall-turné, heriblandt et par koncerter i Parken og en i Boxen i Herning.

Forinden havde han optrådt flere steder i Danmark med en række forskellige Pink Floyd-klassikere.

Nu er briten, der var en dominerende skikkelse i Pink Floyd som både sanger, sangskriver og bassist, klar med sit første soloalbum i 25 år.

I 1992 udgav Roger Waters "Amused To Death", men som det var tilfældet med hans andre soloalbum, fik det slet ikke samme succes som Pink Floyds plader.

Nu forsøger han sig med et album, som har fået titlen "Is This The Life We Really Want?". Det indeholder i alt 11 numre, og pladen er produceret sammen med Nigel Godrich, som især er kendt som Radioheads producer. Men Godrich har bl.a. også produceret musik med Travis og Paul McCartney.

Pladens instrumentalister er alle højt respekterede. Det er - foruden Waters og Godrich - Gus Seyffert, Jonathan Wilson, Joey Waronker, Roger Joseph Manning Jr. og Lee Pardini.

Roger Waters har indtil videre ikke været særlig åben om temaerne på det kommende album. Men i et interview med det amerikanske magasin Rolling Stone tilbage i februar lagde briten ikke skjul på sin antipati over for den amerikanske præsident Donald Trump. Tidligere har han bl.a. formuleret kritik over for Israel.

"Is This The Life We Really Want?"

1. "When We Were Young"

2. "Déjà Vu"

3. "The Last Refugee"

4. "Picture That"

5. "Broken Bones"

6. "Is This the Life We Really Want?"

7. "Bird in a Gale"

8. "The Most Beautiful Girl"

9. "Smell the Roses"

10. "Wait for Her"

11. "Oceans Apart"

12. "Part of Me Died"

Første single fra det kommende album er "Smell The Roses".

I en pressemeddelelse fra Waters' pladeselskab, Sony Music, slås det fast, at det kommende album er en naturlig efterfølger til Pink Floyd-pladerne "Animals" og "The Wall".

Roger Waters tager også på en stor turné i Nordamerika. Den begynder i Kansas City den 26. maj og løber frem til slutningen af oktober. Turneen kaldes "Us + Them" og har dermed taget navn efter et gammelt Pink Floyd-nummer, "Us And Them" fra albummet "The Dark Side Of The Moon", der udkom i 1973.

Det er ikke meldt ud, om Roger Waters også vil turnere i Europa.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her