Annonce
Musik

Danmark mindes og fejrer Kim Larsens liv og karriere

Fredag og søndag bliver Kim Larsens liv hyldet, og hans musikskat hædret, ved optog og koncerter landet over.

Kim Larsen døde den 30. september 2018 og blev 72 år gammel. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Søndag formiddag mistede Danmark et af sine største musik- og kulturikoner.

Og der er rigtig mange rundt om i landet, der vil hædre Kim Larsen og sende trubaduren afsted mod Vorherre med tasken fuld af musik, fest og farver.

I Odense, hvor Larsen tilbragte sine sidste 24 år, har eventfirmaet Empyreum Akademia og frivilligorganisationen Mit Odense arrangeret et mindeoptog fredag.

Man begynder i Munkemose klokken 18 og ender på Sortebrødre Torv.

Undervejs vil Kim Larsen-coverbandet En Lille Pose Støj spille minikoncert på Amfipladsen. Herfra går man i fakkeloptog til Løvstrups Vinstue, der var Larsens stamsted i byen.

I Aarhus har Steffen Petersen og Jannie Sicko sat et mindeoptog op fredag.

Deltagerne samles på Rådhuspladsen klokken 19. Herfra sætter man kurs mod Store Torv, hvor der vil blive sunget fællessang.

Steffen Petersen, den ene af arrangørerne, håber på et mindeoptog i Kim Larsens ånd.

- Jeg forventer, at vi får sendt Kim Larsen afsted med fest, farver, guitarspil og smil. Det tror jeg, han ville have ønsket, frem for at vi grædende og stille går gennem gaderne, siger Steffen Petersen.

Over 4000 har vist interesse på Facebook.

I København har Jeppe Bjørnberg Hansen og Camilla Christensen arrangeret et mindeoptog, der slutter ved Gammeltorv og Nytorv.

Man begynder ved Sofiegården på Christianshavn, hvor Larsen slog sine folder som ung. Herfra går man over Langebro for at mindes de gyldne Gasolin-dage i halvfjerdserne.

Foreløbig har over 8400 trykket "deltager", mens 31.000 er interesserede på Facebook. Det glæder medarrangør Jeppe Bjørnberg Hansen, men overrasker ham ikke:

- Kim Larsen er blevet kaldt nationalskjald, og er i min optik en kunstner i liga med H.C. Andersen og Søren Kierkegaard. Han har givet så mange danskere så meget, så jeg føler, at vi skylder ham en hyldest, siger han.

DR holder søndag stor mindekoncert, hvor Kim Larsen-numre bliver nyfortolket. Den bliver sendt direkte på tv fra klokken 19:30.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her