Annonce
Musik

Bono heilede under U2-koncert og sendte stikpille til svensk partileder

Forsangeren sammenlignede også Jimmie Åkesson med Marine Le Pen.

Bono med det borgerlige navn Paul David Hewson var mandag på besøg hos den franske præsident, Emmanuel Macron, i forbindelse med en turné, der i øjeblikket har bragt rockgruppen U2 til Frankrig. Foto: Michel Euler/AP

»Jeg er lige kommet tilbage fra Sverige. Jeg vidste ikke, hvor meget jeg elskede svenskerne. Høje, blonde, blåøjede. Kedeligt. Men nu lader det til, at svenskerne begynder at opdage deres ariske potentiale.«

Sådan lød det fra U2-forsangeren, Bono, under en koncert i den franske hovedstad, Paris, søndag aften.

Samme dag havde svenskerne været ved stemmeurnerne, og dét valgte forsangeren at dvæle ved. Med en digital klovnemaske, djævlehorn og monstertænder valgte han at komme med et politisk budskab til de tusindvis af fremmødte koncertgæster.

Bono har fået stemmen tilbage efter koncertafbud

Efter sin korte intro valgte Bono bl.a. at heile flere gange, mens han råbende gentog »achtung« (giv agt, red.) og »Jimmie« med reference til Sverigedemokraternes partileder, Jimmie Åkesson.

»Jeg kan lide ham (Åkesson, red.). Han har gjort det så godt ved valget i dag. Jeg elsker valg. Jeg elsker balloner. Jeg elsker fester, der tager overhånd,« lød det således fra Bono, hvorefter han sammenlignede Åkesson med den højrenationale franske politiker Marine Le Pen.

Nåede du ikke at få billetter? U2 giver en ekstra koncert i Danmark

Hos Sverigedemokraterne har man endnu ikke set det pågældende klip fra koncerten, der er blevet delt på sociale medier.

»Vi er slet ikke opmærksomme på det, men vil sandsynligvis reagere på det, når vi har set videoklippet,« oplyser partiets pressemedarbejder Dennis Norgren til Expressen.

På videoen nedenfor kan du se hele den omtalte episode.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her