Annonce
Musik

Eminem overrasker med helt nyt album

Albummet "Kamikaze" kommer otte måneder efter "Revival", som fik en blandet modtagelse.

Eminem leverede ifølge Jyllands-Postens anmelder en magtdemonstration, da han gæstede Roskilde Festival i år. Polfoto: Per Lange

Som et Kamikaze-fly fra en skyfri himmel annoncerede rapperen Eminem tidligt fredag morgen et splinternyt album.

»Prøvede ikke at overtænke denne her. Nyd det,« skrev verdensstjernen på sin Twitter-profil om det uvarslede album - ledsaget af en Emoji af en strittende langemand.

Albummet "Kamikaze" har han produceret i samarbejde med makkeren Dr. Dre. Det indeholder 13 numre, som kan fylde ørene i sammenlagt 45 minutter.


Her får både den amerikanske præsident Donald Trump, vicepræsident Mike Pence, prisuddelingen Grammy Awards og medierne en tur i den verbale boksering af rapperen. "Kamikaze" kommer nemlig otte måneder efter "Revival", som i fjor fik temmelig hårdt medfart af nogle kritikere - omend Jyllands-Postens anmelder dryssede fem ud af seks mulige stjerner ud over albummet, der var det første efter fire års tavshed.

I en lille sketch mellem "Lucky you" og "Normal" på "Kamikaze" har manager Paul Rosenberg indtalt en besked på Eminems telefonsvarer efter at have lyttet til det nye album.

»Har du virkelig bare tænkt dig at håne alle, du ikke kan lide, der siger noget om dig eller det, du arbejder på? Det ved jeg ikke rigtig om er en god idé,« lyder det.

Og på coveret kan man se bagenden af et kampfly med påskriften "FU-2" - "Fuck you too". I øvrigt tilsyneladende kraftigt inspireret af Beastie Boys "Licensed to Ill" fra 1986.

Rapperne Royce Da 5'9", Joyner Lucas og sanger Jessie Reynez har også haft en finger med i spillet på "Kamikaze". Dertil har Bon Ivers Justin Vernon stået bag omkvædet på "Kamikaze", mens Kendrick Lamar har været inde over "Greatest" og Little Dragon er krediteret på "Normal".

Eminem gæstede Roskilde Festival i år med en magtdemonstration, som imponerede Jyllands-Postens anmelder i sådan en grad, at Detroit-rapperen indkasserede en en seksstjernet anmeldelse.

»Da Eminem brød igennem, blev han betragtet som en solist, der konstant provokerede alt fra familie til kolleger og politikere. På Orange Scene var han mere end noget andet et sjældent naturtalent af en rapper, der demonstrerede sit værd. Han huserede med stort overblik i sin selvskabte jungle af ord og demonstrerede en imponerende stil og timing i sin eksekvering af sætningerne. Han magtede virkelig sin metier, og på intet tidspunkt virkede det, som om han blot ville blære sig. I stedet fremstod han som et menneske, der udmærket ved, at der er én ting, som han er bedre til end de fleste,« lød det bl.a. i anmeldelsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her