Litteratur

Bog om drabsmand må blive på hylderne

"Forsoning" af Aydin Soei har fået lov til at blive på hylderne på trods af forsøg på at stoppe udgivelsen. Børnene mener, bogen giver en forvrænget skildring af deres afdøde far.

Forfatteren Aydin Soei på vej i Fogedretten i Københavns Byret onsdag eftermidddag. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Beskrivelsen af en myrdet mand i en ny bog er så krænkende, at mandens tre voksne børn har forsøgt at stoppe bogens udgivelse.

Det er Aydin Soei, journalist og sociolog, der har skrevet den omtalte bog "Forsoning". Omdrejningspunktet er forfatterens opvækst og ikke mindst hans voldelige far, der slog en anden mand ihjel. 

Bogen ’Forsoning’ skulle egentlig først være udkommet torsdag den 10. marts, men forfatteren og forlaget besluttede i søndags at fremrykke udgivelsesdatoen med to dage. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Det er børnene til den myrdede mand Babaali Elmi, som har indsendt en forbudsbegæring, der onsdag blev behandlet i Københavns Byret. Ved eftermiddagstid stod det klart, at bogen får lov til at blive på markedet, efter den udkom tirsdag.

Mandens børn mener dog, at bogens beskrivelser af Babaali Elmi er uden hold i virkeligheden. Citaterne om manden er taget ud af kontekst og skildringen af Babaali Elmi er fabrikeret og forvrænget, mener de. Det er krænkende for både ham og hans efterladte.

Det er blandt andet beskrivelser af, at Babaali Elmi var ekstremt voldelig og en narkohandler, som fik familien til at kræve, at bogen ikke måtte udkomme.

Men ifølge forfatter Aydin Soei var det en af mandens sønner, der over flere møder og beskeder fortalte om sin fars vold og handlinger til forfatteren selv.

Efter retsmødet fortalte Aydin Soei, at sagen blev behandlet hurtigt, og han havde en klar opfattelse af, hvorfor fogedforbuddet blev afvist:

”De (børnene, red.) havde en ekstremt spinkel sag. Dommeren behøvede ikke engang høre advokaternes afsluttende procedure,” sagde han.

”Der er dog stadig en teoretisk mulighed for, at sagen bliver taget op igen på mandag, hvor de muligvis kan finde på at tage et mundtligt vidne med. Men det finder vi først ud af senere.”

Bogen ’Forsoning’ skulle egentlig først være udkommet torsdag den 10. marts, men forfatteren og forlaget besluttede i søndags at fremrykke udgivelsesdatoen med to dage. Det var både for at udnytte det momentum, som bogens medieomtale skabte i weekenden, og fordi forlaget var blevet opmærksom på børnenes henvendelse.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her