Annonce
Litteratur

Grevinde Alexandra på vej med ny lykkebog

Bogen udkommer til efteråret.

I sin nye bog rejser Grevinde Alexandra Danmark rundt for at finde ud af, hvorfor vi er blandt de lykkeligste folkefærd i verden. Pressefoto: Bax Lindhardt

Igennem de senere år har flere udefrakommende forsøgt at komme med deres bud på, hvorfor danskerne nærmest hele tiden scorer højest på diverse lykkemålinger.

Til efteråret kommer endnu et bud, denne gang fra en nobilitet, som selv først lærte danskerne at kende, da hun havde rundet de 30.

Grevinde Alexandra er nemlig i gang med at skrive en bog med titlen "Mit Lykkelige Land", som udkommer til efteråret.

Blå bog grevinde Alexandra
  • Født 1964 i Hong Kong
  • Arbejdede i Hong Kong bl.a. som børsmægler og vicedirektør i GT Management.
  • Mødte prins Joachim i Hong Kong i 1994.
  • Parret blev gift d. 18 november 1995.
  • Sammen med prins Joachim har grevinde Alexandra børnene prins Nikolai og prins Felix.
  • I sommeren 2017 oplyste grevinden, at hun fra d. 22 juli 2020 frasiger sig den livsvarige ydelse, hun ellers har lovkrav på. Det sker samtidig med at prins Felix fylder 18.
  • Medlem af bestyrelsen i Ferring Pharmaceuticals.
Kilde: Politikens Forlag.

Det oplyser Politikens Forlag i en pressemeddelelse.

Grevinde Alexandra mødte i 1994 prins Joachim, mens denne var udstationeret i Hong Kong for A.P. Møller Mærsk. I 1995 blev hun præsenteret for offentligheden i Danmark, og den 18. november samme år blev parret gift.

Grevinde Alexandra frasiger sig sin årlige millionydelse

Lige siden har grevinde Alexandra været bosat i Danmark, og i pressemeddelelsen beskrives "Mit Lykkelig Land" som en kærlighedserklæring til Danmark fra grevinden.

Bogen følger grevinde Alexandra på en rejse rundt i landet for at finde ud af, hvad der gør danskere så lykkelige i deres liv, og hvad hun selv elsker ved Danmark.

Der bliver også plads til en personlig fortælling om, hvordan det var at lægge storbylivet i Hong Kong bag sig for at flytte til Møgeltønder.

Det tjener de kongelige: Alexandra er den første, der frasiger sig apanage

Grevinde Alexandra blev skilt fra Prins Joachim i 2005, og i 2007 giftede hun sig på ny med fotografen Martin Jørgensen, som hun blev skilt fra i 2015.

I bogen fortæller grevinden også om, hvordan det er at være mor til prins Nikolai og prins Felix. Sønnerne vil ikke modtage apanage efter de er fyldt 18, og Alexandra selv har også valgt opsige sin særlige ydelse, som blev vedtaget ved lov efter skilsmissen fra prins Joachim.

Ydelserne lyder i dag på 2,4 mio. kr. årligt, men når prins Felix i 2020 runder de 18 år, vil grevinde Alexandra ikke længere modtage ydelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur

Teambuilding blev hendes død

Den australske bush er som skabt til krimier, og den britisk-australske forfatter Jane Harper har igen drejet en velfungerende og atmosfærefyldt krimi fra Down Under.
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her