*

Indland

Det tjener de kongelige

Grevinde Alexandra frasiger sig apanagen, mens millionstøtten fortsætter.

Regentparret samlede familien omkring sig, da statuen "Miss Fredensborg" blev offentliggjort d. 5. juni i år. Foto: Kongehuset/Ritzau Foto

Grevinde Alexandra vil som den første nogensinde frabede sig sin apanage. Det sker når hendes yngste søn, prins Felix, om tre år bliver myndig. Beslutningen til trods modtager kongehuset forsat en del millioner om året.

Dronning Margrethe under årets nytårstale. Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN / Polfoto

Dronning Margethe II, 71.862.000 kr.

Dronningen er det medlem af kongehuset, der modtager mest i årlig apanage. Faktisk modtager hun 81,2 mio. kr., men en del af beløbet giver hun videre til prins Henrik og prinsesse Benedikte. Pengene skal dække alt fra personale, administration og kongehusets ejendomme.

Prins Henrik gik på pension sidste år. Foto: Thomas Borberg

Prins Henrik, 8.120.000 kr.

Pensionen til trods modtager prins Henrik stadig en del millioner om året. Beløbet svarer til en tiendedel af det beløb dronningen er sikret i lov nr. 491 af 7. jun 2001.

Grev Ingolf har i mange år drevet gården Egeland ved Vejle. Foto: JENS DAUGAARD / Polfoto

Grev Ingolf, 1.700.000 kr.

Han er ikke en del af kongehuset, men modtager årligt knap to mio. som en kompensation for en grundlovsændring i 1953. Den betød nemlig, at Grev Ingolf ikke blev konge.

Prinsessen under det mexicanske statsbesøg i fjord. Foto: JENS DRESLING / Polfoto

Prinsesse Benedikte, 1.218.000 kr.

Dronningen sender 1,5 pct. af sin årlige apanage videre til søsteren Benedikte, hvis mand døde tidligere på året. I 2017 beløber det sig til lidt over en million.

Kronprinsen runder de 50 næste år. Foto: STINE BIDSTRUP / Polfoto

Kronprins Frederik, 18.000.000 kr.

Som kronarving modtager han næstmest i det danske kongehus. Reelt er beløbet højere, men kronprinsen sender en del af pengene videre til kronprinsesse Mary. De mange millioner skal dække driften af hoffet samt ejendomme.

Kronprinsessen under et besøg på Samsø. Foto: JENS DRESLING / Polfoto

Kronprinsesse Mary, 2.000.000 kr.

Kronprinsessen har ikke sin egen post på finansloven, men hun modtager årligt en tiendedel af kronprins Frederiks apanage.

Prins Joachim gør klar til starten på Classic Race i Aarhus.. Foto: TYCHO GREGERS / Polfoto

Prins Joachim, 3.500.000 kr.

Dronningens yngste søn modtager noget mindre end storebror, og desuden får hustruen, prinsesse Marie, ikke noget særskilt beløb.

Grevinden beholde den statslige støtte til og med 2020. Foto: MOGENS FLINDT / Polfoto

Grevinde Alexandra, 2.400.000 kr.

Efter skilsmissen i 2004 blev grevinde Alexandra helt ekstraordinært tildelt en årlig ydelse fra det offentlige, selvom hun ikke længere er prinsesse. Det er den, som hun vil frasige sig fra 2020.

Kilde: Finansloven 2017 og Kongehuset

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her