Annonce
Film & tv

Drabet på svenske Kim Wall bliver til tv-serie

Kim Walls forældre og efterforskeren fra drabssagen bliver del af processen med at skabe ny tv-serie.

Lindholm vil skabe serien i tæt samarbejde med efterforsker Jens Møller fra Københavns Politi og Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall. Foto: Dorothee Thiesing/AP

Sagen om drabet på svenske Kim Wall er blevet omtalt massivt, og nu bliver sagen til en tv-serie.

Det skriver mediet Hollywood Reporter, og nyheden bekræftes i en pressemeddelelse. Det er den danske filminstruktør Tobias Lindholm, som skal skrive og instruere mini-serien om drabet på den svenske journalist.

Lindholm vil skabe serien i tæt samarbejde med efterforsker Jens Møller fra Københavns Politi og Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall.

I en pressemeddelelse oplyser Tobias Lindholm, at ubådsbyggeren Peter Madsen, der er dømt for drabet, ikke kommer til at være en del af serien.

- I produktionen af en krimiserie som denne, der er bygget på rigtige begivenheder og rigtige personers liv, kan og vil jeg ikke agere alene. Samarbejdet med Jens Møller og Ingrid og Joachim Wall er derfor afgørende, siger instruktøren i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg vil ikke lave en krimiserie, der lokker med gerningsmanden eller forbrydelsen. Derimod er jeg interesseret i menneskene og arbejdet, som opklarede forbrydelsen, såvel som menneskene, som må fortsætte med at leve deres liv trods forbrydelsen. Det er derfor en helt bevidst beslutning, at gerningsmanden ikke på noget tidspunkt vil fremtræde i serien.

Overblik: Ubådssagen fra drab til endelig dom

Tobias Lindholm har tidligere fået hæder for sine film. Blandt andet blev han nomineret til en Oscar i 2016 for filmen "Krigen".

Kim Walls forældre forklarer, at de tidligt besluttede, at Kim Walls skæbne ikke skulle glemmes. Under sagen har de haft et tæt samarbejde med Jens Møller, der også deltog i Kim Walls bisættelse.

- Vores samtaler med både Jens og Tobias har fået os til at stole på, at historien om, hvordan drabet på Kim blev opklaret, vil blive fortalt fra det rette perspektiv og med respekten for alle, som kendte og elskede Kim, siger forældrene i en pressemeddelelse.

Tv-serien får på dansk navnet "Efterforskningen", og produktionen ventes at begynde næste år.

Det var i august 2017, at Kim Wall sejlede ud med Peter Madsen i ubåden "UC3 Nautilus".

Peter Madsen er siden i både by- og landsret idømt livstid for at have dræbt Wall og for efterfølgende at have parteret liget og smidt det i havet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her