Annonce
Film & tv

Hella Joof klar med ny komedie: Her er første smugkig

Den nye film handler om at begynde på en frisk efter næsten 50 års samliv.

Trailer:Kurt Ravn og Birthe Neumann spiller Peter og Helle, der hver for sig må drage ud på nye eventyr, da et langt samliv får sin ende.

Skuespiller, forfatter og filmskaber Hella Joof har endnu en gang sat sig i instruktørstolen og har med inspiration i parforholdets udfordringer begået en ny film om at begynde forfra efter et halvt menneskeliv.

”Happy ending” hedder filmen, der har et budget på 22 mio. kr. og har premiere 1. juledag. Allerede nu kan man få en smagsprøve på komedien, hvori Birthe Neumann og Kurt Ravn indtager hovedrollerne.

Neumann spiller Helle, der længe har set frem til et roligt otium sammen med manden Peter, der beskrives som en arbejdsnarkoman.

Hella Joofs nye film er skabt af holdet bag succesen "All Inclusive" fra 2014. Pressefoto: Rolf Konow

"Oh Happy Day"-gospelstjerne og grammyvinder er død

Seniorlivet tager imidlertid en uventet drejning, da manden kommer hjem fra sin sidste arbejdsdag inden pensionen og annoncerer, at han vil være vinimportør og har investeret parrets fælles opsparing i et østrigsk vinhus.

Det bliver enden på det 49 år lange samliv og begyndelsen på eksperimenter med dating, selfiestænger, sex og viagra.

Hella Joof har i en pressemeddelelse tidligere beskrevet sin ambition om at lave en »smuk og sjov og trist og kærlig og liderlig film« om dem, der i folkemunde kaldes »den grå lagune«.

»Vi vil eksplorere i den rustne kærlighed og seksualitet og glæde os over, at det aldrig er for sent, og at det, der ligner en tragedie, kan være porten til et nyt, uopdyrket land,« sagde hun i fjor om ”Happy ending”.

Manuskriptet står Mette Heeno bag. Hun har også været med på Joofs seneste to projekter, ”All Inclusive” fra 2014 og tv-serien ”Bedre skilt end aldrig”.

Hella Joof debuterede som filminstruktør med ”En kort, en lang” fra 2001. Senere fulgte bl.a. ”Oh, Happy Day” fra 2004, ”Se min kjole” fra 2009 og ”All Inclusive” fra 2014.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Hella Joof til sit 13-årige jeg: Sådan får du en lettere gang på jorden

Hella Joof, skuespiller, filminstruktør og komiker

Vid, at dem, der taler grimt, næsten altid taler højest. Ligesom den skingre stemme inde i dig, der fortæller dig, at du ikke er noget værd, at du ikke er værd at elske.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her