Annonce
USA

"Oh Happy Day"-gospelstjerne og grammyvinder er død

Han flyttede gospel fra kirken og ind på hitliserne.

På dette billede fra 2008 optrådte Edwin Hawkins i Det Hvide Hus i USA til et arrangement, der støttede sort musik. Gospelsangeren døde mandag. Foto: Haraz N. Ghanbari

»Oh Happy Day.«

Sangen fik kirkesangeren Hannah - spillet af Lotte Andersen - i den Hella Joof-instruerede film med samme navn fra 2004 til at finde glæden ved gospelmusikken.

Netop megahittet "Oh Happy Day", der fik en så afgørende rolle i den danske komediefilm, blev første gang fremført af den amerikanske kirkesanger og gospelstjerne Edwin Hawkins.

Ny treenighed på Djursland: Kirke, kro og jazzklub

En stjerne, der døde mandag - 74 år gammel af kræft i bugspytkirtlken. Det skriver The Guardian.

Hawkins blev født i Oakland, Californien i 1943. Han stiftede gospelkoret Nothern California State Yoth Choir, som i 1968 fik udgivet en cd med netop hittet »Oh Happy Day« ved hjælp af et lokalt pladeselskab.

Sangen fik enorm lokal popularitet.

Kort efter blev koret derfor omdøbt til The Edwin Hawkins Singers (på dansk Edwin Hawkins-sangerne), og sangen blev hurtigt et internationalt hit - som blandt andet blev nummer to på den britiske hitliste og nummer fire i USA.

Nummeret har inspireret verdensstjerner lige siden.

På dette billede fra 2014 optræder Edwin Hawkins til The Apollo Theater Spring Galla i New York. Foto: Brad Barket/AP

Beatles-stjernen George Harrison tog afsæt i sangen, da han skrev "My Sweet lord", mens både Elvis Presley og Aretha Franklin har lavet deres egne udgaver af det ørehængende gospelhit.

Med nummeret vandt Hawkins ikke mindre end fire Grammy-priser, og han har haft stor indflydelse på gospelmusikken gennem tiden.

Hans sidste album blev udgivet i 2008 under titlen "Testify."

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her