Annonce
Film & tv

DR bliver del af nyt nordisk dramasamarbejde

"Nordic12" er et samarbejde mellem de fem nordiske public service-stationer.

Der bliver mere nordisk drama til de fem nordiske folk. Foto: Jens Dresling

Et nyt samarbejde mellem de fem store public service-stationer i de nordiske lande skal sikre, at de nordiske brugere får adgang til nordiske public service-dramaserier i længere tid.

Samarbejdet, der er døbt "Nordic12," består af DR fra Danmark, svenske SVT, norske NRK, finske YLE og RÚV fra Island.

I alt er der tale om 12 nyproducerede dramaserier, som i løbet af 2018 og 2019 vil blive tilgængelige til streaming på DRTV i op til 12 måender.

Nordic12 dramaserierne

I løbet af 2018 og 2019 vil disse 12 dramaserier blive tilgængelige på DRTV

 • Hjemmebane (Heimebane) - NRK
 • Blind Donna - YLE
 • Manners (Mannasiðir) - RÚV
 • Hooked – YLE
 • Liberty – DR
 • Herrens veje 2 - DR
 • De dagar som blommorna blommar - SVT
 • Sommaren 68 – SVT
 • Hjemmebane 2 /Heimebane 2 – NRK
 • Bedrag 3 – DR
 • Bonusfamiljen 3 – SVT
 • Twin – NRK

Kilde: DR

At det netop er drama, som samarbejdet satser på, er ikke tilfældigt. Flere nordiske dramaserier er blevet belønnet med både nomineringer og statuetter fra prestigefyldte tv-pris Emmy. I 2017 vandt den norske "Mammon II" prisen for bedste internationale dramaserie.

»Drama er den oplagte vej til at nå bredt ud til de nordiske brugere med indhold, der handler om vores fælles kultur og identitet, og som kan binde Norden sammen på tværs af sprog og generationer. Når vi som public service-udbydere står sammen i Norden, står vi simpelthen stærkere og med et bedre tilbud til seerne,« udtaler DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn i en pressemeddelelse.

Hele satsningen lanceres torsdag kl. 15 i DR Koncerthuset.

Få et smugkig på den første danske Netflix-produktion: Sådan ser verden ud efter en dødelig virus

Den nye satsning kommer til at have sit primære fokus på de fem stationers streamingtjenester. Et meget naturligt skridt ifølge medieanalytiker og stifter af tv-konferencen Copenhagen FutureTV, Claus Bülow Christensen.

»Der foregår jo nærmest en kulturimperialistisk invasion fra HBO og Netflix, og det er helt oplagt for de nordiske kanaler, der minder meget om hinanden, at lave et mere offensivt samarbejde,« siger han til Politiken.

Samarbejdet kan bl.a. se frem til konkurrence fra Netflix, som den 4. maj har premiere på sin første danske serie "The Rain."

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her